Toysdaily 玩具日報

[其他] Thor 雷神 new trailer

好想睇佢同綠燈俠呀:43:
exam 完有好電影野睇,good:71:
睇左套戲,唔錯,冇冷場:71:
睇左套戲,唔錯,冇冷場
stonekeung01 發表於 29-4-2011 04:09 AM

幾流暢,冇睇錶ge意欲
今晚睇咗, 無想像中咁差. so far 咁耐,最差的漫畫改編電影都仲係Batman and Robin

詳細影評無謂多講,我評分係B- la

建議:
1./ 適合追開thor漫畫的人去睇,我無追開,其實開始時感覺似睇魔戒lord of the rings.
所以, 應該唔好抱有任何期望入去, 當睇一套卡通電影, 咁就唔會太差.

2./ 如果有心有時間去睇, 上去wiki 做d research, 可能會易投入少少.

3./ 唔好同港女睇呢套, 呢套絕對唔適合去約會的電影.

4./ 總括而言, 最好以觀摩3D效果的心態入去為佳.

包括埋呢套雷神電影. 個人睇&#21655;4套3D電影, 分別係<Avatar 阿凡達>, resident evil 4 aftermath生化危機4, 韓國情色片 娜乜的情人 同呢套雷神.
如果以最佳3D效果, 1最好, 4最差,我會咁rate:
1./ 阿凡達 2./ 生化危機4 3./ 雷神thor 4./ 韓國情色片 娜乜的情人 (3D效果好差)

頭兩套, 優點在於係某些場面同打鬥位, 3D效果做得好好, 好有空間感同層次, 動作位突顯到
3D效果.
雷神都ok, 但唔知點解, 今日睇imax 3d版, 有好多遠景都唔靚, 有d 朦朧或起格仔, 同埋,
d動作位度得無resident evil4咁好.

最後, 有個疑問, 唔知有冇人已經睇&#21655;香港的3d 三級片, 可否話俾我聽,
跟雷神thor及舊年套3d韓國情色片比, 香港的3D效果造成點? 因為自己無打算入去睇,
所以想八&#21523;
今晚睇&#21655;, 無想像中咁差. so far 咁耐,最差的漫畫改編電影都仲係Batman and Robin

詳細影評無謂多 ...
rxrider 發表於 3-5-2011 11:34 PM

"阿凡達"始終係模擬真人既電腦動畫,所以一定好3D