Toysdaily 玩具日報

查看: 4337|回復: 23

[其他] 都已經分唔清係討論定詢問 (告一段落)

同上~

膠腳:71:

雖然SHF Faiz有金屬腳跟關節 , 但係佢既腳板係膠黎既:36:
想討論下有SHF FAIZ既ching
究竟所屬既腳板係鐵腳(金屬)定膠腳(塑膠)呢?

希望可以真係check左實物先回答 ...
F.S.飛煞 發表於 28-2-2011 12:35 AM

係你未check清....我用開油水抺過, 係硬膠abs腳(唯一得佢用硬膠)
新既shf係新關節+pvc腳板, 舊既shf係鋅合金腳板(金屬腳)
你有勇氣既腳開油水黎証實一下就清楚....(我肯定好多大大都知道的)
係你未check清....我用開油水抺過, 係硬膠abs腳(唯一得佢用硬膠)
新既shf係新關節+pvc腳板 ...
一舊仔 發表於 28-2-2011 12:44 AM

ФユワцЗЬ製ソ足首:71:
新既shf係新關節+pvc腳板 ...
一舊仔 發表於 28-2-2011 12:44 AM

我仍然想得到多d ching既答案才做確定
如果兩者都係膠,我真係唔明FAIZ隻腳重過OOO's隻腳咁多
anyway答案係點我都會接受,但係就唔會真小人or偽君子咁lor
起馬我實開帖,實事求是,錯係絕對可以接受
我亦都想信一舊兄既專業!

p.s.提示:有買OOO's SHF既朋友可以用來做比較,因為分別好大,你會好易分清係金屬定塑膠
硬膠可以做到關節...軟膠唔係唔得, 但成本會大好多同效果差好遠...
如果連膠同金屬都分唔清楚都幾大劑....
(教你一個最簡單既分別方法: 用100度既沸水浸shf既腳3分鐘, 之後攞留出黎, 比較下腳板既溫度你就會知...)
我仍然想得到多d ching既答案才做確定
如果兩者都係膠,我真係唔明FAIZ隻腳重過OOO's隻腳咁多
anyway答案 ...
F.S.飛煞 發表於 28-2-2011 12:52 AM

其實玩具用料既膠有分好多種 , 唔係話差唔多大細就係咁上下重量 ,

有冇試過拎起SHF the first 1號同the next 1號上手比較?兩者即使一樣 , 但重量都有分別
其實玩具用料既膠有分好多種 , 唔係話差唔多大細就係咁上下重量 ,

有冇試過拎起SHF the first 1號同t ...
歐比旺.肯諾比 發表於 28-2-2011 12:57 AM

我講左,答案就算係我錯我都會接受
但係如果你一開始係好似醫加咁樣答我,相信唔會令我對你改觀
:78: ......我個人認為.....乜膠都好,最緊要唔好 " 鬧交 " ......
我講左,答案就算係我錯我都會接受
但係如果你一開始係好似醫加咁樣答我,相信唔會令我對你改觀
F.S.飛煞 發表於 28-2-2011 01:00 AM

你對唔對我改觀唔重要 , 我都係有果句講果句 .

我只係唔想係討論玩具既過程出現誤度成份姐
......我個人認為.....乜膠都好,最緊要唔好 " 鬧交 " ......
323 發表於 28-2-2011 01:00 AM

讚好:71:
......我個人認為.....乜膠都好,最緊要唔好 " 鬧交 " ......

今次我最後係用求知既態度處理呢件事
只見比比兄既語氣唔太好(個人意見)
p.s.最後再次多謝一舊兄既專業意見!

323兄...我無同人鬧交喎....:76:吹下水啫
=-=..膠
但係佢有關節 同埋係硬膠..
=-=..膠
但係佢有關節 同埋係硬膠..
果汁先生 發表於 28-2-2011 01:04 AM

:71:識貨