Toysdaily 玩具日報

查看: 8564|回復: 34

[其他] 老餅們,齊來懷舊一番 (1)

大家仲記唔記得下面個幾套動畫?仲記唔記得叫乜名?(答案係下面)

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
16)
17)
18)
19)
20)
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
1)沙朗小偵探  2)天界小神仙  3)怪貓豬油糕  4)未來警察  5)紅花俠影  6)鬼馬砵砵車  7)大口妹  8)百寶星君  9)小狗阿班  10)巨鯨無比敵
11)波仔歷險記  12)精靈俏女巫  13)怪俠卡仔  14)黃毛仔  15)太陽之子  16)功夫貓黨  17)外星小美兒  18)俠骨無情劍  19)四驅郎  20)妙犬神探

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
:handshake:
5)...澎澎好可愛......

10)巨鯨無比敵......係咪同七海小英雄有關呢:?唔記得...

15)太陽之子....好似1985/86夏天TVB summer做.........我好期待有機械人....做完都無既...原來係太陽之子唔係太陽之牙:sad:

THX Brother....:$
回復 2# Warmblood

就是這套了

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Except 巨鯨無比敵,其他都無mug印象啦。。。。。:42:
回復  Warmblood

就是這套了
angelheart 發表於 23-2-2011 05:17 PM

:$thx
回復 4# toys1333

會唔會係因為同人圖的關係呢?
未來警察唔算冷門吧:handshake:可惜冇新玩具出

巨鯨無比敵好有印象, 但唔多明個故事(冇由頭睇起)

Sherlock Holmes 頭三集最正, 之後就普通D
thx sharing
:80:一套都唔識
頭像被屏蔽
不得不推!

p.s.大口妹當年播兩播就話有不良成份無再播…
我當年太細個…唔知有咩不良…
請問係咩事呢?
回復 11# 原罪

Really don't know
好想聽番首中文歌

《天界小神仙》~ :)

冇《妙趣小飛仙》…?

以上兩作品作者簡介:

http://hk.myblog.yahoo.com/toothofthesun/article?mid=1801

http://hk.myblog.yahoo.com/toothofthesun/article?mid=1834

http://hk.myblog.yahoo.com/toothofthesun/article?mid=1945

乘機推廣網誌… :he:
未來警察~!!主角好似叫浦島小龍~~:handshake:仲有巨鯨無比敵..個架駛手製好似係2個水晶球體甘...果時覺得好正..
回復 14# takeshi

係呀!以前D動畫幾有創意!