Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 吉野凜花

[其他] 終於做完義海豪情

【晴晴日記】已經成為一個新潮語,方便其他劇隻。
例句:
呢套戲?「晴晴日記」o黎o家!你都睇?

...
Garycharm 發表於 29-11-2010 12:31 PM

agree,天晴 is also good soap drama
其實套劇整體來講都幾好睇!
劉醒真係行先一步,在天上等九姑娘!!

不過,真係唔知原本的設定係咁樣, ...
Lau 發表於 29-11-2010 11:50 PM

so long for waiting...
可能原設定既劉醒…就係非凡哥。
家下拆開變成兩個角色。(純粹估下)

9姑娘既原設就奸好多。戰後既表現 ...
原罪 發表於 29-11-2010 11:34 PM

maybe 劉醒=非凡哥 in first term
由頭爛到落尾
一如以往既tvb劇 走無腦輕鬆低水平路線
犯駁位多 故事低能 壞人可以係兩秒鐘之內大澈大悟變返好人
由頭爛到落尾
一如以往既tvb劇 走無腦輕鬆低水平路線
犯駁位多 故事低能 壞人可以係兩秒鐘之內大澈大悟變 ...
果汁先生 發表於 30-11-2010 12:28 AM

我覺得非凡哥由頭到尾都冇做過好人...
只係覺得有因果報應呢樣野...
同埋佢殺日本人都係為左為老婆同埋個未出世既BB報仇...
頭像被屏蔽
近期佳作!
睇左陣已經頂佢唔順, 晴晴成日死唔斷氣,
又咁多回想, 最後見到佢好似重播第一集係萬人坑
冇故事賣多D廣告咪算羅, 唔想拍就咪拍啦
套野簡直浪費觀眾時間, 浪費地球資源, 鼓勵大家少睇電視
睇完只係諗到一野樣.......義海豪情之我妹不肯走........

當日記妹遇上單車男的狗血純愛故事..........