Toysdaily 玩具日報

查看: 2871|回復: 19

[其他] 南北韓開戰???

http://inews.mingpao.com/htm/INews/20101123/ta21435i.htm

朝炮轟居民島 韓最高警戒 (14:35)

朝鮮向韓邊境小島開炮,島上數十民房起火,多人受傷,韓國軍方開火還擊,宣布進入非戰時最高級別警戒。

韓聯社指,朝鮮於當地時間下午2時34分,向「延坪島」發射數十枚炮彈,韓軍向朝鮮海岸炮基地開火反擊,目前正在確認傷亡情況。

該島上有一個韓國海軍的前哨站。韓國YTN電視台指,有50枚炮彈落在有居民居住的島上,數十間民居起火,山邊也著了火。

片段可見,島上冒出濃煙。居民緊急疏散至防空洞。(路透社、法新社)

==========================================================

如果真係打既話,影響最大應該係亞洲地區...
之後中國、美國好快咁介入...
係我有生之年,都唔想見到有戰爭...
唔好叫金正恩,叫返金正銀咪算...

北韓正銀樣~~
唔好叫金正恩,叫返金正銀咪算...

北韓正銀樣~~
K動戰士渣古 發表於 23-11-2010 03:01 PM

依家又話由「發射數十枚炮彈」>>>「發射200枚炮彈」...
打仗~~~~~希望唔好變第3次世界大戰~~~~:die: 最唔想見到~~~:no:
唔係真係想開戰呀:cool:
唔想見到第3次世界大戰開始呀:die:
打仗~~~~~希望唔好變第3次世界大戰~~~~ 最唔想見到~~~
黑色三連敗 發表於 23-11-2010 04:19 PM

唔係真係想開戰呀
唔想見到第3次世界大戰開始呀
突擊高達 發表於 23-11-2010 04:29 PM

我諗冇人想...
不過衰就衰在呢兩個國家背後都有兩個大國照住...
真係打起上黎牽連好大...
痴佢個根!:Q

爭咩吖?撈埋黎做瀨尿牛丸啦笨!:blame:
[quote]痴佢個根!

爭咩c

Maybe they can mis fire a missile to Tokyo.:58:
我驚北韓用核彈~~~~:no:
我驚北韓用核彈~~~~
黑色三連敗 發表於 23-11-2010 04:58 PM

If nuclear weapon used, then Korea will be disappeared forever.
我驚北韓用核彈~~~~
黑色三連敗 發表於 23-11-2010 04:58 PM

邊駛驚吖,用核彈佢都唔好過咋!:36:你估佢住響大西洋咩?佢咪一樣瀨野!:67:
If nuclear weapon used, then Korea will be disappeared forever.
Panzer 發表於 23-11-2010 05:01 PM

You're right ~~~ :sad:
邊駛驚吖,用核彈佢都唔好過咋!你估佢住響大西洋咩?佢咪一樣瀨野!
常威 發表於 23-11-2010 05:06 PM

如果佢打輸~~~發難渣~~~可能真係走去禁個制~~~一鑊熟 :69:
no war PLEASE! :no:
共產北韓,共產中國一樣變質,一樣冇得救..........