Toysdaily 玩具日報

查看: 11597|回復: 37

[個人收藏] Star Wars 3.75-死過翻生的Maul

自小對美國英雄,星戰等玩具都有一種迷戀,(當然中毒最深的仍首推日玩),喜歡他們的個人色彩和誇張的設計,而3.75的魅力也是令我愛得有點執迷....即使6寸做得如何精美,12寸做得如何栩栩如生,我都執愛於3.75.....
一輪"肺"話後,又要介紹新入手的玩具,今次要介紹的是Star Wars的3.75(近排marvel有點悶局,除了ironman外,未有新野,要等等了...)
Star Wars的世界很大,大得任何天馬行空的人物或機械的能夠包容,也令我們一班男孩/後生仔/中坑/麻甩佬跌入坑中.....
而在眾多Star Wars角色中,一眾黑勢力常有令人驚喜的3.75出現,今次第一次介紹的便是我最愛的奸角Maul

這當然不是電影中的設計,是漫畫的後設版,是他被Obi-Wan攔腰斬開後改裝的新形象...正!
個packing仲正,孖裝得來有得打開,極具收藏價值,我都猶豫了五秒...拆唔拆呢?

只係五秒,拆左,因為我係玩家,唔係收藏家

精細度:90(身上細紋和身體水口位不夠好),
面相:100(夠猙獰),
可動度:95(股位失分,此乃3.75常有問題)
好玩度:100(純個人主觀評分)
來個個人的成長歷程紀錄:
著衫斯文look

露體狂野look

合照

斬首-頭部比較

謝謝觀賞!
呢款頭雕的表情,表現得唔錯,多謝大大分享
:71:
sw可動差dd, 好多好睇唔好食
good ar! is it new?
This one is good~ I like it~
唔知阿MAUL既下半身又可唔可以另外再出一個FIGURE呢?:34: BTW, 呢隻好好好難搵:38:
好想要呀~~~
邊度有呀~~
回復 4# Grimlock

都出了一段日子了.
回復 7# 強人.朗

街舖好少見....應該話無見過,都係要上網找的了
回復 6# Called_Wind

其實我覺得這個下半身反而是偷左General Grievous的下身來用的 ,大家都係一對"雞瓜":34:
有冇背面既相睇下?:64:
有冇背面既相睇下?
玩具Kenny 發表於 22-11-2010 05:24 PM

係喎,無影到添,多謝玩具Kenny兄提醒,即去補....
係喎,無影到添,多謝玩具Kenny兄提醒,即去補....
大ken 發表於 22/11/2010 05:29 PM

見到佢隻手後面係黑色
會ng會成個背都係呢?
:76:
回復  強人.朗

街舖好少見....應該話無見過,都係要上網找的了
大ken 發表於 22-11-2010 05:19 PM

咁就有d遺憾lu
見到佢隻手後面係黑色
會ng會成個背都係呢?
玩具Kenny 發表於 22-11-2010 05:32 PM

佢個翻生版戴了手套,所以係全黑色
看看補圖

反而中間隻無衫版d紋就最靚,交足功課.