Toysdaily 玩具日報

[其他] 1962年只係鮎魚六成風力的溫黛<個貼搞左我三個鐘>

謝'好人'用心出post....

溫黛係62定64年呢?.....

以前我家往石硤尾山頂木屋....當年最驚打風.... ...
cartoon 發表於 24-10-2010 11:17 PM

1962先正確~
我有D地方打錯左~所以見到又62年又64年~
已經改返唔該晒~
仲有~:angry:我唔係好人呀~~~~~~~~~
Great topic!!!!~~

This video also explained why there were ships "blowed" to land (e.g Shatin ...
Lilith 發表於 25-10-2010 01:17 AM

:64:呢條片好好呀~唔該晒~
可以睇當時個風既現場破壞情況~
果然係好恐怖~~~
仲有呢個 Dockyard發音我已經修正左~唔該晒~>>Dog Ya should be based on English word Dockyard~~~
當時太古個地方個個叫佢做Dockyard唔係叫太古~
唔該晒~
幾好的一個 Post,對香港的&#27508;史加深了認識。
太歲兄太好人
做得好,我比100分比你
加油
我好欣賞你呢重尋找答案既精神
請你努力
支持呀!!post係咁出既!!:67:
而家td有好多post都係超級無聊,我已經好少回覆...難得有好post,一定要打多幾隻字
我頭先睇完呢個post再去第二D網睇,完來國金二、三期。兩座大廈最多都係頂到時速200公里。
即係話如果今次打中,香港會有幾多大廈會霖落黎呢
有人話李氏力牆係假既,我覺得真係有李氏力牆。
講真佢唔開個力牆,香港點只唔見300億呀,比邊個都要開啦
個風叻到係香港四百公里圍住黎行,好以係四百個範圍有個防護罩頂住咁
打完風雨都冇。老人家話打唔成風三日雨,雨都冇唔通力牆連雨雲都頂走晒?
個力牆真係唔到你唔信架
我同公司D同事講呢個post,班衰同事到話打唔正冇假放,點點點
我都罵晒佢地,以前細颱風,有假放咪開心囉
今次個風咁勁,都唔知有冇命佢放呢個假啦,做人唔能夠太黑心,因為想放假而要其他人受傷害
有個仲衰,話唔信咁大獲,真係想睇下有幾勁。呢種人真係唔死都冇用
你睇下台灣,中個邊都咁大獲...........死幾多人。
所以今次香港真係好彩,恭喜大家能夠過到呢個大劫
太歲兄太好人
櫻島一號 發表於 27-10-2010 02:33 AM

:angry:嗚呀~~~~~我唔係好人呀~~~~~~~~~~~
支持呀!!post係咁出既!!
而家td有好多post都係超級無聊,我已經好少回覆...難得有好post,一定要打多幾隻 ...
verywai 發表於 27-10-2010 10:47 AM

:64:多謝~~~
TD的確係出現左就咁大量轉貼新聞既情況~~~
我頭先睇完呢個post再去第二D網睇,完來國金二、三期。兩座大廈最多都係頂到時速200公里。
即係話如果今次 ...
stanley9 發表於 27-10-2010 12:04 PM

家陣D人的確係為放一日假望天災降臨自已身上既諗發~
國金二三期只係頂到200風速你唔講都唔知。
咁我將呢個資料加埋落去先。
:64:多謝~
國金...如果比條魚打到正到時災情咪仲慘烈過世貿...?
呢d先係好post嘛!
好人果然出到好post!
太歲兄, 感謝你!!:handshake:
今次&#39822;魚避開左香港, 對我地黎講真係"大幸"............:42:
利害兼太有心喇:71:
李氏力場萬歲!!