Toysdaily 玩具日報

[其他] 十萬個為什麼?

點解?點解早上、下午咁多機會擊斃個槍手,馬尼拉軍方或警方都無做野?點解已知槍手係前警員,佢要求復職基本係無可能,點解仲以為可以說服嗰名槍手?點解?點解要入黑先行動?槍手係前警員嚟架,你想點佢會唔知咩,小弟都知敵明我暗嘅道理啦…你估你喺車出面暗D還是車裏面暗D呢…死蠢!:blame:
好啦…要行動嘞,仲話出動特警添,基本上成個行動都無做個完善嘅計劃,用鐵鎚以為可以一野打爛晒啲車窗,係咪傻架?!:*,仲見到有個低能仔掉螢光棒入去車裏面做照明,仲要掉兩野先成功,照明彈都無一個就去救人,攪乜呀?:blame:
點解?點解當我哋香港人唔係人,基本佢哋就係亂開槍!:53:快啲去死啦…

P.S.代港府向菲律賓政府表示,為貴國嘅軍警無能低B嘅傑出表現致以深切遺憾…
為八位逝去嘅港人…默哀

呢條豬乸帶耳環仲喺接受訪問期間笑笑口添呀…陰公…:53:

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
當途人阿四都可以走去旅遊巴圍觀時,我對e個國家完全絕望了
槍手多次行近車門但都唔開槍制服佢:80:

希望生還者能早日康復,折衷…

呼籲TD會員:1) 抵制菲律賓所有入口物品
                       2) 最少三年唔去菲律賓旅遊
                       3) 暫時不同菲律賓作任何往來

直至…菲律賓政府公開道歉
頭像被屏蔽
回復 6# bad-aries
唔一定打頭嘅…打手打腳對狙擊手嚟講同食香口膠一樣咁易,跟本佢哋就係輕視呢件事。
頭像被屏蔽
希望生還者能早日康復,折衷…

呼籲TD會員:1) 抵制菲律賓所有入口物品
                       2) 最少 ...
七國咁亂 發表於 24-8-2010 23:16

第一同第三點相信比較難做到, 第三點更加冇可能令我會去做,
稍為理性少少, 依家係D警察問題, 唔關D普通菲律賓人事,
菲律賓都有好人, 抵制佢地係好唔公平,
依家有D人仲話要杯葛菲傭, 亦實屬不智,
唔好將呢件事遷怒於其他冇關聯o既菲律賓人身上,
我相信依家發生左D咁o既事佢地都唔好受,
反而唔去菲律賓旅行我唔反對,
事實上呢D東南亞國家o既治安本來已經夠立立亂,
想去旅行都要三思, 依家仲發生單咁o既野,
更加唔洗旨意我會去果度旅行
回復 9# SuperBus
brother嘅公司同菲國做生意?