Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 豪鬼

[其他] 壞腦?!!!

回復 15# hk小文
所謂家家有本難念的經, 好多野都唔到對新人話事~
以我為例, 我有好多成日見o既親戚, 不過可幸d親戚都唔係會"唱你一世"之流(謝天謝地)~
老實, 係親戚就唔會閒言閒語, 閒言閒語o既真係諗諗係咪視佢為親戚喇...(父母親例外...)

可能我較個人主義,不太理會人地點睇,我老婆也是同一種人,現實主義者,我們兩個的收入,只是較文中的夫妻多些少,結婚時也是一切從簡,慳番個錢去旅行和買樓好過,托賴到今天已拱甩兩層,一層自住一層放租,不用像文中事主仍為間屋頭痕。
可能我較個人主義,不太理會人地點睇,我老婆也是同一種人,現實主義者,我們兩個的收入,只是較文中的夫妻 ...
hk小文 發表於 29-7-2010 11:24 AM

大大好o野,咁快已經可以有樓收租。
成日話搵錢多唔一定掂,識理財都好緊要!
可能我較個人主義,不太理會人地點睇,我老婆也是同一種人,現實主義者,我們兩個的收入,只是較文中的夫妻 ...
hk小文 發表於 29-7-2010 11:24 AM

真是好啦!
慶幸我老婆不是那些一邊扭買 iPhone4,一邊呻沒錢買樓的那類人就是了。其實,如果在 02~04 年那幾年入市,再加埋慳少少,到今天供甩兩層,並不是什麼大不了的事。
30萬......比手期好過