Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 日本秋葉原及中野朝聖之旅(嘔心力作)追加戰利品Photos(P5)

請問邊度多二手聖衣神話賣呀? 小弟6月中會去東京, 但時間唔係好夠, 希望可以習中行幾間... 唔知可唔可以指点吓呢?
回復 62# jambak
如你若有半日時間,可建議你去秋葉原逛逛,那邊其實都多格仔舖,也多二手神話賣,價錢就睇你自己覺得抵唔抵,我無玩開神話,所以無睇價錢。
若你得兩三個小時,咁我建議你去中野,那邊都很多二手格仔舖,室內落雨就最好去嗰邊啦!
記住上日本yahoo拍賣網夾好價,再選好你想買的神話,print哂出唻,到時搵唔到,都可以show比個舖睇,問佢有無。唔洗雞同鴨講囉!
回復 62# jambak
請問你有無玩SIC㗎?
回復 63# austinwong

唔該曬! 我主要同個女去玩,時間唔多
回復 64# austinwong

冇玩架, 玩神話己經冇地方了
回復  Devilish
其實AV系日本好普通的東西,所以過關睇你系過海關定過屋企老虎果關囉!hehe
austinwong 發表於 30-5-2010 09:48 AM

冇錯冇錯~~

雖然我唔睇AV,兩年遊日就買左好多水著DVD返香港 , 嘻嘻.............:34:
感謝樓主!!!!!!!!!!!!!!!!!!:71:
thanks for your info
其實去得日本,秋葉原或電電城兩大電玩動漫名區,最好不要抱住去到要買到乜的心態會開心D,否則去到買不到或價唔岩又點呢..
如果當尋寶可能找到更多意想不到的東西呢..
6月會去一轉東京,相信都係行這兩個地方,睇下仲有乜貨尾(中古野)未畀人掃晒算了..:(
austinwong 發表於 4-6-2010 10:17 AM
追加今次旅程之戰利品,其實今次自己買玩具真的不多,原因有兩個,第一,日元超高,去時差不多要8.7,貴到 ...

請問MIFFY產品在那裡買較齊,下月去東京幫朋友買..
hompage 發表於 9-5-2016 01:20 PM
請問MIFFY產品在那裡買較齊,下月去東京幫朋友買..

Homepage兄..miffy公仔以商店街內既夾夾機店同埋百貨公司較多..周邊產品如電器,保溫壺在yodobashi等連鎖店有...

渋谷parco 一座 7/f 有 miffy cafe ..大部份cafe內有限定產品corner(俾您朋友知道就不得了):he:
http://www.parco-art.com/web/other/exhibition.php?id=904

另外今年有miffy60年展..不過可能您夾唔到..
http://www.miffy60-exhibition.jp/about/
hehemimi 發表於 21-5-2016 06:06 PM
Homepage兄..miffy公仔以商店街內既夾夾機店同埋百貨公司較多..周邊產品如電器,保溫壺在yodobashi等連鎖 ...

謝謝先..幫人買的,撞到先買0既..:p

酌量啦...睇下您朋友同您幾熟..淨入miffy都可以搞到傾家盪產..  發表於 21-5-2016 06:23 PM