Toysdaily 玩具日報

[詢問] 完了!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

中五畢業的Kenny亦表示,修讀課程後,性格變得較謙虛,他與其他學員一樣想投身咖啡行業,他甚至希望日後可以與愛好做蛋糕的媽媽開一間屬於自己的咖啡店。課程導師黃劍斐表示,冲一杯咖啡需要一至兩分鐘,只要其中有步驟出錯,咖啡味道便會變差,在講解過程中,亦會分享一些生活經驗,希望青年人有得著。
Tasuku 發表於 19-5-2010 06:37 PM

Felix ???? 我師傅 wo !
我唔係隱青呀,不過沖咖啡…好似幾ok咁wor~
dokho 發表於 20-5-2010 08:34 AM

我是一名咖啡師 , 之前果位大大提供比你o既資料 , 個導師就係我師傅 !
以前我係 d mk cafe 到做野 , 成日都比人覺得係唔讀得書先去做呢行 ~
但自從跟過佢學真正o既咖啡文化 , 我有我今日o既咖啡之路 !

今日我係一間 cafe o既首席咖啡師 , 我可以話比人聽 ,
我唔係讀唔到書而去做 cafe , 而是因為我尊業 , 所以我可以 ^^
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-97833-1-2.html
boutique?
吉野凜花 發表於 23-5-2010 06:43 PM

boutique sale都咁高人工ga?
我是一名咖啡師 , 之前果位大大提供比你o既資料 , 個導師就係我師傅 !
以前我係 d mk cafe 到做野 , 成 ...
華偉度諾艾德嘉 發表於 24-5-2010 03:35 AM

沖咖啡都有世界性比賽 , 冠軍個位就係在康怡某cafe做 , 所以真係好專業
希望你地評下理.

講起就火..我返高級餐飲既侍應啦...臨時工黎.
換完制服果陣d員工要開會ga ma..
咁有條應該係經理既物體o係度講今晚做d咩啦.
咁佢講野,我係咪要望住佢先?
點知佢話''你超咩牙超,仲橋埋手tim,我一陣先同你計''
咩事...宜家得罪你咩?
之後差唔多開完會啦..
佢話''你咁長頭髮既..我地呢度唔要咁潮既人
你返去啦''
心諗有幾潮牙..又唔係長到mk男咁.
我個fd染埋頭髮tim la...
結果佢叫左我個fd做...我果fd o係果度做開.
頭像被屏蔽
咁佢唔LIKE你, 你又真係無乜辦法, 東家唔打打西家.
bad-aries 發表於 25-5-2010 12:43 PM

都唔知得罪佢d咩!
咁佢唔LIKE你, 你又真係無乜辦法, 東家唔打打西家.
bad-aries 發表於 25-5-2010 12:43 PM

agree
頭像被屏蔽
你可能真係得罪左佢你唔知, 又可能佢唔鐘意你靚仔過佢.
bad-aries 發表於 26-5-2010 10:46 AM

真係好,大家都係第一次見,見既時間冇5分鐘...

真係有d咁無理取鬧既人ga咩?

freedom@kira 發表於 26-5-2010 03:04 PM

有嫁... 正所謂一樣米養百樣人...

未必係你得罪佢嫁... 可能係佢喱幾日心情唔靚... 俾老細鬧... 見你新來臨時工趕你走都唔使賠又咁啱睇你唔順眼... 未搵你開刀囉...

無需再諗點解喇... 當係見識一下啦... 搵過第二份仲實際啦...

小櫻上

freedom@kira 發表於 26-5-2010 03:04 PM

咁就好像你係街上見好多人都唔識,但有D一眼望上去都覺得唔順眼一樣
你地都講得岩既!
頭像被屏蔽
仲有, 你有無同D靚女同事傾計呀?  佢見你同人地傾得咁開心, 咪整走你囉.
bad-aries 發表於 27-5-2010 12:20 PM

真係冇...
入到去已經即刻換衫 ..換完衫就出黎開會.
毫無交流可言...