Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] (新品已取! Repaint 18/2 Updated) 這個 Ironman BD 不太差??.. 大家一評 !

你可以去旺角有啲shop專幫人砌模型, 問一下價, 因為只是加工, 應比砌MG便宜.  要攪1 fully day, 如果按自己人工計, 梗係計唔掂....... 自己油下係樂趣來.
係咪都係要跟訂貨日子排隊攞貨????
小弟11月16日訂,而家可以提貨嗎???
哩個呼籲...已經同版規有抵觸.....
今次就當你唔知...下之唔好喇~
MAX 發表於 18-2-2010 05:14 PM

ok   sorry,我真係唔知,請del它吧^^
你可以去旺角有啲shop專幫人砌模型, 問一下價, 因為只是加工, 應比砌MG便宜.  要攪1 fully day, 如果 ...
RRAAYY 發表於 18-2-2010 08:47 PM

我唔識油......$200我開下玩笑姐.
不過你真係好勁!!!可以影多點相分享嗎?
我都無技術油到這樣@@
千幾買回來要給錢d專業人事油又好傻,
所以我都係全數退算啦.....
我會等DX or 2出
講正我家d 12"大部份都係HT的,
唔玩HT玩咩啊?
我只希望HT以後有番D良心啦....HT玩具係好的我都會買的,只係唔再訂姐
我唔識油......$200我開下玩笑姐.
不過你真係好勁!!!可以影多點相分享嗎?
我都無技術油到這樣@@
千幾 ...
shun1219 發表於 19-2-2010 02:10 AM

好多人都怕左preorder 了~
好多人都怕左preorder 了~
barrybaby 發表於 19-2-2010 02:13 AM

我都係HT 的vip,
我之前preorder係因為我信任這間公司,
現在.........哈........錢都係在自已銀行好!
現在睇真睇楚先買囉!!!
想問下樓主,係未噴左消光油?>>>~THX~
沒有噴消光, 因想keep住一D沒damage地方有gloss.  另外很多地方已用沙紙磨過, 再洗塗一次已去掉大部份 gloss.
沒有噴消光, 因想keep住一D沒damage地方有gloss.  另外很多地方已用沙紙磨過, 再洗塗一次已去掉大部份 glos ...
RRAAYY 發表於 19-2-2010 02:01 PM

是否用沙紙慢慢磨,就可以啞色的??
Actually the use of sandpaper is to remove the original damage marks printed.  You can 噴消光 too, but just remember to apply a very thin layer each time and apply 3-4 times once each layer is dry.
:71:
PS.  留意天氣濕度,如果太潮濕噴消光會變白化.
I like ur repaint so much!!!
其實隻BD IRONMAN唔係差,如果係detail位上,真係好過上隻mark3,只不過今次佢既舊化同人樣頭雕及上色做得唔夠好,其實我鍾意BD ironman既地方主要係佢好多detail位造得好足,反而舊化對我黎講唔重要,如果mark3有埋咁既detail位就完美lu
:71: