Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] (新品已取! Repaint 18/2 Updated) 這個 Ironman BD 不太差??.. 大家一評 !

大大功力強到爆炸, 羨慕...
roystoy 發表於 17-2-2010 11:23 PM

我都係好普通技術, 問題係依家Bandai 技術太好, D人只玩素組模型和買 Robot 魂等完成品, 失去了上色的樂趣.
你應該好ht見工hahaha
想講一句, 好有幸有買原祖靚仔版 Mark 3:71:
睇左現貨,仲試玩過,
個人免強接受,但仲1516中...............(可能我之前冇買ironman)
1.好令身,,,,同之前差好遠
2.面罩好ugly.......又差好遠.....
3.個色又唔係差好遠,只是太令身了,,,,,,

我同個朋友都十五十六中,,,,,,,,,,,,
ht,,,,點解你咁玩我啊,,,,,,,,
(我同個朋友都十五十六中,,,,,,,,,,,,
ht,,,,點解你咁玩我啊,,,,,,,)
The same:no:
個MASK重塗之後真係正好多...
依隻真係可以帶去酒樓飲荼果時擰出來玩 !!!:66:
頭像被屏蔽
wa,,,,,,,,啞色後,即刻成個唔同晒........

頭先我試玩時,同個男人講點解會咁令,,,,
佢就提議我,,如果想唔想令身,,可以自己用消光油....,,,,,,,,,,,,,,,,,,
樓主有無開機關全身圖睇睇...THANKS
唉~如果要自已花一大堆功夫再改造,呢隻野真係失敗中的失敗,可惜吾係個個玩家都像樓主有一副好身手去執過隻野,我自問就無本事啦,千幾銀隻野,我無信心用沙紙磨過,陣間整到屎gum重死得.... 樓主果隻磨得好靚 ,你果板破損版至真真正正稱得上做破損版, HT班製作團隊! 碌大你地隻眼睇下啦! d野做得吾好就賴三賴四  ! 呸!~
想同dogjumpjump朋友講,樓主唔係用沙紙做舊化,佢係先去走油得差既damage位
,再重新用模型油上色,你所講既乾掃法,只可作舊化,不能做到傷痕,傷痕是要手畫的。

另一個話題係,層透明油點解要做咁厚?
咪方便ht間廠,銀色damage位上錯時一抹就抹得走
如果找到相應的溶劑,可能不用沙紙也可飛走damage位。
樓主,BD版條腰休咪改左? 好似幼左,同埋質料都唔同左?
頭像被屏蔽
唉~如果要自已花一大堆功夫再改造,呢隻野真係失敗中的失敗,可惜吾係個個玩家都像樓主有一副好身手去執過隻野 ...
pathk 發表於 18-2-2010 12:32 AM

不如樓主post 修改左的photo 上 hottoy facebook,,
比佢睇下我地想要的咩!..................