Toysdaily 玩具日報

查看: 30519|回復: 104

[玩具報告] (新品已取! Repaint 18/2 Updated) 這個 Ironman BD 不太差??.. 大家一評 !

不滿HT :
1.) 用舊頭雕keep收訂, 直至出貨才通告 !  2.) 上 battle damage 色似用 marker 加幾筆就算 !  Use gloss color for the red.

3.) 最大鑊是很多 damage mark 左右對稱  大佬有冇攪x錯 !:70:

滿意HT:

1.) 複雜化機械設計.  2.) VIP crushed helmet (此乃最想要之物品)

用 Mark II 頭, 但上色比舊膠料好.  

PS. (3-2) Magazine 有 "烤活" 訪問.

Use sandpaper no. 2000 to clear all original damaged mark and repaint - Helmet repainted as below:

好多細位重要再執一下, 明天再玩, 第一隻有呢隻的 Gloss 水準就正, 依家要把大部份地方變啞色, 磨走原有damage mark重新再上.  噴黑位, 再用黑色洗塗. 個 Tony Stark 上色下次再執 .... to be continued

(18/2/2010 updated)
今日再細執小小色, 同將個Tony Stark頭加色, 越看越正.........好開心.  新年假有 Ironman 玩.

vip先送多一個有面果個頭?定係普通版已經有2個頭呢?
No.... only for VIP.  In separate packing.
有得轉個心口嗎:77:
Yes.  very simple to replace the chest cover.  That one also with minor damage mark.  But the overall coating is to shinny !!!!!
我覺得有D似黃秋生, battle damage 跟本用marker
這顏色真的不是我杯茶
大細眼wo
Shinny 會否令佢有更大金屬感呢?
PPerry 發表於 17-2-2010 04:27 PM

Yes, but absolutely not for the battle damaged version !!!
唉...不是人人都是VIP...
對這隻已經沒有熱情了...
要自己再repaint  , 跟本唔值果個價, 我自己油一定好過HT
要自己再repaint  , 跟本唔值果個價, 我自己油一定好過HT
gekigoke 發表於 17-2-2010 04:37 PM

agree!!
回復 1# RRAAYY

想問問qc如何?
The outlook of this "Damaged Version" is not so good as everyone's expects!!!
gekigoke 發表於 17-2-2010 04:37 PM

無辦法, 一隻取, 另一隻退訂, 因太 love Mark III,  Ironman 2 中設定又無 feel.