Toysdaily 玩具日報

[其他] 海地地震: 買玩具不忘捐錢救災

小弟早幾年南亞海嘯既時候有感而發
當年小弟上網 Click 一 Click 就 俾幾百元 Bid 左件玩具
但 Bid 既同時亦睇住電視播緊災民慘況
世界既一角, 我俾幾百元買一件同生死存亡完全無關既玩具
但世界既另一角落, 呢幾百元可能可以令幾個人起死回生~
我買一件玩具 Click 一 Click 只需幾秒, 但要捐呢幾百元又好似好難咁
諗落真係講唔通, 由果日起我就開始月月定額捐款
呢家海地地震, 情況比南亞海嘯可能有過之而無不及
在此呼籲各大大, 買玩具不忘捐錢~
或者可以每入三件, 就將中間價位既同等款項捐俾災民
o係世界既另一角, 會有人因你而存活~
到你冇錢買玩具嘅時候,你睇吓有冇人捐俾你
都係睇個心啦~ 自從有工做開始我都有每月定額捐錢架:71:
小弟早幾年南亞海嘯既時候有感而發
當年小弟上網 Click 一 Click 就 俾幾百元 Bid 左件玩具
但 Bid 既同時 ...
movie_arms 發表於 17-1-2010 08:36 PM

好同意有能力既話,不妨幫下其他人
:71:
施比受更為有福MA,我已經損左錢,你今日損左未
到你冇錢買玩具嘅時候,你睇吓有冇人捐俾你
mankee 發表於 17-1-2010 09:32 PM

咁當然冇喇, 買玩具唔係必須, 又點能夠同人地災民比較..........
再呼籲一下大家捐$啦