edc 發表於 24-6-2007 20:09:06

原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 08:01 PM 發表
thanks edc
想問下其實每一part,係咪都係得散裝(扭蛋),而唔會出盒裝架?

係,而且暫時都好似無復刻....:shy:

kelvinleewh 發表於 24-6-2007 20:15:40

thanks
請問知唔知每一part依家大約賣幾錢先算合理呀?
同埋hg既product係邊度製造架?

edc 發表於 24-6-2007 20:17:10

原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 08:15 PM 發表
thanks

而家差不多所有上色玩具都係大陸做,「世界工廠」:!.....我都係一出就買,所以唔知市價.....:)

toysbear 發表於 24-6-2007 20:33:29

原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 08:15 PM 發表
thanks

hi, kelvinleewh.

其實我覺得扭蛋係最好儲,扭蛋分人物蛋和情景蛋,

你當人物蛋大約10元一隻,情景蛋大約十五元一隻,

起碼一出唔會炒,就算炒都係貴十元八塊,當然現在你要儲返,真係麻煩一點,

有好多都炒到幾十元,斯路單一隻更過百元,所以.......你真係想儲就要諗清楚(錢的問題)

仲有人物蛋的壞人係靚過悟空他們,所以我都只係display一班壞人,哈哈

至於其它盒蛋,例如超造形魂和大蛋等,多數唔係有黑白版,就係有金色版,又特別版,

我個人覺得好煩,價錢又貴,所以只會選真係好鐘意才會儲。

加油..............龍珠...........正.................

toysbear 發表於 24-6-2007 20:36:33

原文章由 麟 於 24-6-2007 05:53 PM 發表

建議你先入呢個系列~~
有興趣可以去望望..
http://hk.myblog.yahoo.com/lunto315/article?mid=142&fid=16

toysbear 兄d圖就係呢個系列喇~

我都有人多之患,所以只display壞人算la.......:no:

chuntaky 發表於 24-6-2007 20:57:40

原文章由 toysbear 於 24-6-2007 08:36 PM 發表

我都有人多之患,所以只display壞人算la.......:no:

your collection ,壞人, look poweful and cool:)

kelvinleewh 發表於 24-6-2007 21:23:38

toysbear兄, 你剛剛post既圖,大部份都係hg既扭蛋?
其他的是什麼系列的(e.g. "細細隻斯路", 我dvd未睇到果度,唔知叫咩名)?

toysbear 發表於 25-6-2007 00:30:09

原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 09:23 PM 發表
toysbear兄, 你剛剛post既圖,大部份都係hg既扭蛋?
其他的是什麼系列的(e.g. "細細隻斯路", 我dvd未睇到果度,唔知叫咩名)?

我的菲利(第一形態),100%full power菲利,肥布歐,純惡布歐,斯路仔利機器桃白白<----
是龍珠的超可動,十分正的,因為靚過HG蛋,比例又一樣,所以replace左扭蛋。

小悟空 發表於 25-6-2007 08:09:12

原文章由 toysbear 於 24-6-2007 08:36 PM 發表

我覺得大部份奸人都出得正過忠, :DD 忠入面配角又多數正過撤亞人

toysbear 發表於 26-6-2007 13:18:15

原文章由 小悟空 於 25-6-2007 08:09 AM 發表

我覺得大部份奸人都出得正過忠, :DD 忠入面配角又多數正過撤亞人

想要隻靚靚無閒........part2那隻...........唔得

大次子 發表於 26-6-2007 13:20:23

原文章由 toysbear 於 26-6-2007 01:18 PM 發表

想要隻靚靚無閒........part2那隻...........唔得

唔靚咩?
我覺得果隻造型ok架喎~~上色又掂~

toysbear 發表於 26-6-2007 13:42:39

原文章由 大次子 於 26-6-2007 01:20 PM 發表

唔靚咩?
我覺得果隻造型ok架喎~~上色又掂~

我覺得好唔靚,hahahahahaha

小悟空 發表於 26-6-2007 15:17:42

原文章由 toysbear 於 26-6-2007 01:42 PM 發表

我覺得好唔靚,hahahahahaha

我想佢快 d 出娜美星撤亞人戰鬥服 o個個造型, 最好出埋悟飯 ~太多角色同造型啦 ~ 想佢出多 d 密 d !!

上次 part 2 o個隻 無限 已經好好架啦, 希望無限、長頭髮阿樂都快 d 出

edc 發表於 26-6-2007 20:42:56

原文章由 小悟空 於 26-6-2007 03:17 PM 發表

我想佢快 d 出娜美星撤亞人戰鬥服 o個個造型, 最好出埋悟飯 ~太多角色同造型啦 ~ 想佢出多 d 密 d !!

上次 part 2 o個隻 無限 已經好好架啦, 希望無限、長頭髮阿樂都快 d 出

我就想出未出過既13-15號人造人及培植人....

toysbear 發表於 26-6-2007 21:22:31

原文章由 edc 於 26-6-2007 08:42 PM 發表

我就想出未出過既13-15號人造人及培植人....

如果出培植人............又要入多幾隻,哈哈,正正正。
頁: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27
查看完整版本: 龍珠集中區 - 大家分享o下