Toysdaily 玩具日報

查看: 27369|回復: 23

Pics: Takara Vintage TF 建造派...同場加映 Nikon D3 vs Canon 1DSMKII............

D3整體相片質數@ISO200 等同 D300..解像已做到by pixel order, 唯獨高光位還是略遜於1DSMKII.....

高ISO 表現極高, 可用範圍達ISO12800!!!!!

Wah thanks for the comparison! Now I know I should target a Nikon D3!!!
樓主住响以前英軍宿舍:58:
Canon果兩張夜境d noise好勁
我好想知樓主最喜歡邊部相機??:57:
too expensive..............:70:
D 3 靚好多
noise 又小,色彩又靚
大大住既地段都好貴喎.................:50:
dynamic range 都仲係C 記佔優,  C 記得iso 3200 ja wor, 係raw 度推上去同|n 記比? n 記d iso 呢次win 曬!
頭像被屏蔽
請問建造派響動畫入面係咪有六隻?  而家CLASSIC係咪得五隻?
D3 同都同 1DS MK III 比啦........唔公平:80:
原帖由 lmw246 於 9-12-2007 11:30 PM 發表
我好想知樓主最喜歡邊部相機??:57:

好難間....暫時還是1DSMKII, 因為有鏡頭配合到影玩具, dynamic range 好, 加上打燈影相好小用高ISO....

Nikon 鏡幾乎無一支可以適合影玩具, 但高ISO可以影運動同夜影方便好多....可以話將會改變好多人(包括我)的影相習慣.....所以遲d可能會取代小弟MKII的地位....
原帖由 薜安 於 10-12-2007 01:10 AM 發表
D3 同都同 1DS MK III 比啦........唔公平:80:

無話公吾公平, 1DSMKII 直到e+都係業界公認最top, 用佢泥做refenence係最好.....就算MKIII出左都要同MKII 做比較, 看看能否取代MKII....
原帖由 wilsont 於 10-12-2007 12:13 AM 發表
dynamic range 都仲係C 記佔優,  C 記得iso 3200 ja wor, 係raw 度推上去同|n 記比? n 記d iso 呢次win 曬!

1DSMKII vs D3 noise  只做了 ISO800 及 ISO3200

其他 ISO6400~ISO25600 只是 D3 同機比較....