darknight 發表於 4-5-2024 08:52:24

兆萬美漫美玩店 快將結業 metro comics 往事只能回味

五月頭或中結業

說真的真得有不捨得的感覺. 十九年前我才結婚不久...
試想現在小朋友都快成年了...
買過的美玩多不勝數...
多謝Metro Comics...
真心食水不深
我Robocop Murphy警員戰損版都係度訂
果時一行過就問開訂未...
P仔好多隻都喺度買...
shxt... 剩番現時點

u2WilK4tcdM

denniskwong 發表於 4-5-2024 12:44:14

呢間真係好多年, 印象中開始識行旺角睇玩具佢已係度...

mushroom 發表於 4-5-2024 13:02:02

銅鑼灣糖街分店?

HighLamb 發表於 4-5-2024 16:03:59

數碼/Ai年代,一個智能電話就取代了大量產品(包括:娛樂、雜誌、書本...),好快連貨幣都全部電子化。

darknight 發表於 5-5-2024 19:39:09

HighLamb 發表於 4-5-2024 04:03 PM
數碼/Ai年代,一個智能電話就取代了大量產品(包括:娛樂、雜誌、書本...),好快連貨幣都全部電子化。
...

全然電子化未必係好事,好易被1984控制. 或一個太陽風暴都玩完
還有漫畫都係拿上手過癮.
不過大勢所趨呢...

純白騎士姬Saber 發表於 31-5-2024 00:03:22

提外話,現時點呢間係咪快將結業?

darknight 發表於 4-6-2024 12:49:47

純白騎士姬Saber 發表於 31-5-2024 12:03 AM

我幾日前都睇到老闆... 但唔敢問...

darknight 發表於 19-6-2024 20:41:48

darknight 發表於 4-6-2024 12:49 PM
我幾日前都睇到老闆... 但唔敢問...

係呀... 但我都唔敢問. 有野幫襯先問... 費事好似運吉咁

hk大人 發表於 21-6-2024 09:41:28

其實每次經過~都見吾到有客, 放d貨好似都係果d, 我都很詫異怎樣經營, 本身我美漫門外漢, 老闆捱到今日都很本事的了, 希望往後另覓新舖吧~ BTW, 呢間係咪十幾年前糖街另一老闆經營的?

darknight 發表於 22-6-2024 20:47:19

hk大人 發表於 21-6-2024 09:41 AM
其實每次經過~都見吾到有客, 放d貨好似都係果d, 我都很詫異怎樣經營, 本身我美漫門外漢, 老闆捱到今日都很 ...

係味糖街唔知喎... 我只知同銅鑼灣中心同一個老闆... 佢有入美玩... 但香港唔太興囉. 我分享美玩都無嘜人理我

mushroom 發表於 3 天前

純白騎士姬Saber 發表於 31-5-2024 12:03 AM

昨日還在{:8_711:}
頁: [1]
查看完整版本: 兆萬美漫美玩店 快將結業 metro comics 往事只能回味