stonekeung01 發表於 22-3-2024 15:28:45

GUNDAM SIDE-F限定 MG 1/100 Re-GZ 靈格斯 (馬沙之反擊Ver.)

MG 1/100 リ・ガズィ (逆襲のシャアVer.)
価格:6,600円(税込 10%)
発売日:2024年04月発売
https://www.gundam-base.net/products/details.php?detail=6185

stonekeung01 發表於 22-3-2024 15:31:02

unicorn版改色            

熱狗OO 發表於 22-3-2024 15:40:24

同舊果隻有乜分別呀? 完全睇唔出喎! {:8_690:}

G3X 發表於 22-3-2024 18:32:40

想要依隻色(唔係獨角獸版隻多籃色版),近年出極都係偏6隻色....

Amuro0093 發表於 22-3-2024 22:28:08

stonekeung01 發表於 22-3-2024 03:31 PM
unicorn版改色

對的!所以可以叫做Ver.1.5。當年入了HGUC,覺得比例同設計都勝過MG,現在出Ver. 1.5都已經冇興趣啦!

GEORGEWONG257 發表於 23-3-2024 15:01:08

之前 唔係 已出咗隻 加關節 喇咩?今次又 有乜唔同??

Amuro0093 發表於 24-3-2024 02:37:25

2RHN4rJw9BY?si=A-gHQUIhAp-tXXr_ Ching 可以睇吓啲條片,可以比較一下HGUC 同MG Unicorn Ver. 嘅分別,重有少少Unicorn Ver. 同舊MG 嘅比較

又或者可以睇吓啲個Review,直接比較舊MG 同 MG Unicorn Ver.
https://schizophonic9.com/re5/mg_regzuc.html

mkmlo 發表於 24-3-2024 22:50:34

等大神研究一下有乜唔同

s0014028 發表於 25-3-2024 10:22:43

mkmlo 發表於 24-3-2024 10:50 PM
等大神研究一下有乜唔同

同舊版分別應該係:上半身大改,頸/腰多左關節,肩可上動,轉左造型手,大腿多左轉位,多左萬用支架插。其實呢隻應該係之前獨角獸版改色,細節去大龍網有圖解。

mkmlo 發表於 27-3-2024 02:47:47

s0014028 發表於 25-3-2024 10:22 AM
同舊版分別應該係:上半身大改,頸/腰多左關節,肩可上動,轉左造型手,大腿多左轉位,多左萬用支架插。 ...

多謝師兄專業和詳細的回覆. THANKS

stonekeung01 發表於 8-4-2024 11:19:26

GUNDAM BASE MEMBERS 限定

https://www.gundam-side-f.net/news/1738.html

Amuro0093 發表於 8-4-2024 13:11:07

好老實講,真係唔係乜嘢特別嘅模型{:8_705:} 但係就要釣高嚟賣?

Gerbera 發表於 8-4-2024 14:48:07

我有興趣,不過而家咁樣遲啲香港即使有都更加貴

stonekeung01 發表於 8-4-2024 17:41:03

boxart

mkmlo 發表於 8-4-2024 18:59:48

Amuro0093 發表於 8-4-2024 01:11 PM
好老實講,真係唔係乜嘢特別嘅模型 但係就要釣高嚟賣?

買到就買、買唔到就算、唔會可惜!
頁: [1] 2
查看完整版本: GUNDAM SIDE-F限定 MG 1/100 Re-GZ 靈格斯 (馬沙之反擊Ver.)