熱狗OO 發表於 20-3-2024 11:33:48

Final Fantasy / Square Enix 產品綜合討論

驚覺TOYSDAILY無POST講, 剛巧此討論區的版主(們)無打過吧?
但無打過都知全球電玩女神Tifa掛? 而我諗本版唔會無FF Fans的

首先我就想問此新品邊度仲有得訂? 旋拍貴到痴線; 環觀1/6的產品最似的唯一選擇 :

Vince 發表於 20-3-2024 13:13:21

如果我冇睇錯, d 隻 Tifa 係 非官方授權品。佢仲要係 包膠 body … 我就唔會 suggest 大家 買/玩。
而如果真係想玩 FF 既 figures, 可以試下 playarts改。
{:8_710:}

Hawk 發表於 20-3-2024 13:32:31

哩隻同AC cloud一樣冇拉臣架,你見米青都冇開訂就知,隻AC cloud 我都係旋拍咁啱見到有單隻賣, 又唔貴至入到,堅正!
啱啱係淘寶睇過仲有得訂喎,官方售價都1680人仔喎,你係咪唔知價咋? 同埋包膠產品你唔好諗住J一世, 爆同裂都有可能,時間問題啫。 都叫你訂隻2B過下手癮先啦,又唔係好貴……

熱狗OO 發表於 20-3-2024 15:03:18

Vince 發表於 20-3-2024 01:13 PM
如果我冇睇錯, d 隻 Tifa 係 非官方授權品。佢仲要係 包膠 body … 我就唔會 suggest 大家 買/玩。
而如果 ...
下!? 我以為係有奶臣的, 但你肯定? 我諗諗下又未必喎, 因為GAMETOYS出過好多FF產品的了;

SQUAREENIX唔會由得佢幾年唔做野掛? 仲隻隻寫明個名個喎, D老番廠出高達都把高達寫成咩GUNDOON之類呀
披呃的古蘭特VER 2我有買, 樣OK既; 但披呃的TIFA搞唔掂喎, 你都知架喇

熱狗OO 發表於 20-3-2024 15:08:29

Hawk 發表於 20-3-2024 01:32 PM
哩隻同AC cloud一樣冇拉臣架,你見米青都冇開訂就知,隻AC cloud 我都係旋拍咁啱見到有單隻賣, 又唔貴至入 ...

- AC係乜廠?

- 淘寶1680指那產品? GAMETOYS的CLOUD就是求收都過3千, GAMESTOYS的TIFA淘寶預訂都過2K了

- 至於你話爆同裂我未試過唔知喎, 貪個頭都好呀, 頂多身體爆膠我物買番PLAYART的TIFA塞入去囉

- 最後你叫我訂2B過下手癮係指那廠的2B? 不過2B暫時我夠喇, 好想買番只有FLARE版, 玩緊隻GAME二周目中

Hawk 發表於 20-3-2024 15:54:27

熱狗OO 發表於 20-3-2024 03:08 PM
- AC係乜廠?

- 淘寶1680指那產品? GAMETOYS的CLOUD就是求收都過3千, GAMESTOYS的TIFA淘寶預訂都過2K了

AC cloud 即係gametoys隻cloud喇,我旋拍買好似都18k剩人。 至於gametoys隻tifa我見淘寶仲係收緊幾舊水訂,但你計番對換同運費,到香港都差唔多2k啦
哩隻1:6架,你點換到個頭? playarts咪最多1:8,換唔到呢

2B 你睇番個post啦…

熱狗OO 發表於 20-3-2024 16:11:54

Hawk 發表於 20-3-2024 03:54 PM
AC cloud 即係gametoys隻cloud喇,我旋拍買好似都18k剩人。 至於gametoys隻tifa我見淘寶仲係收緊幾舊水訂 ...

依家收緊2K樓下訂的似係伏, 見店的點擊率....

Hawk 發表於 20-3-2024 16:21:23

熱狗OO 發表於 20-3-2024 04:11 PM
依家收緊2K樓下訂的似係伏, 見店的點擊率....
旋拍仲有啲2k訂喎,有冇問過? 不過我覺得你冇玩開12吋就唔好買啲咁貴架喇,費事你後悔又小小小……

熱狗OO 發表於 20-3-2024 16:25:32

Hawk 發表於 20-3-2024 04:21 PM
旋拍仲有啲2k訂喎,有冇問過? 不過我覺得你冇玩開12吋就唔好買啲咁貴架喇,費事你後悔又小小小…… ...
為了女神Tifa我想破處呀嘛, 披呃又唔爭氣; 1/4或1/3果D又搞唔掂

th0220 發表於 21-3-2024 08:54:14

我最近都開始留意女神, 之前睇大陸D玩具YT有介紹過一隻連埋吧台場景, 個頭鵰又係好似, 不過真係冇研究, 所以唔知咩廠
師兄可以去望下
剛睇過原來就係GAMETOYS, 哈哈
400訂全款2100, 算貴嗎?

Hawk 發表於 21-3-2024 09:48:36

th0220 發表於 21-3-2024 08:54 AM
我最近都開始留意女神, 之前睇大陸D玩具YT有介紹過一隻連埋吧台場景, 個頭鵰又係好似, 不過真係冇研究, 所 ...
Tifa見有間300訂1680全款,唔知你夠唔夠膽試,我就唔係咁鍾意個膠頭髮,同埋冇得換面,嚟嚟去去1個樣……
不過我之前訂咗FF15個王子主角,平平地抵玩~

其實仲有間rocket toys既出緊有授權既火影系列,有興趣可以去睇睇

熱狗OO 發表於 21-3-2024 10:58:45

th0220 發表於 21-3-2024 08:54 AM
我最近都開始留意女神, 之前睇大陸D玩具YT有介紹過一隻連埋吧台場景, 個頭鵰又係好似, 不過真係冇研究, 所 ...

我覺得可以接受; 依家GAMETOYS既CLOUD的易手價都貴到傻

如上師兄說缺點係得一個表情, 我寧願唔要個bar台你整多塊面俾我喇

THOUTHER 發表於 22-3-2024 00:05:50

Hawk 發表於 21-3-2024 09:48 AM
Tifa見有間300訂1680全款,唔知你夠唔夠膽試,我就唔係咁鍾意個膠頭髮,同埋冇得換面,嚟嚟去去1個樣……
...

膠髮有膠髮的好處,起碼唔駛打理,同埋一般動漫角色用膠髮會比較傳神。不過單以Tifa而論,植髮的確係靚D!
GAMETOYS呢隻Tifa,無論樣貌身材都算係出得最似果隻黎,龍山重工果隻真係得啖笑,不過至少佢識得自動升級做可動眼頭雕,GAMETOYS呢隻Tifa如果唔提供雙頭雕,至少都應該升級做可動眼,因為佢都收得幾貴。
當然,如果可以做到雙頭雕+可動眼就最好,就如似呢隻咁︰
https://shoplineimg.com/6128ab27faac3c002eb26c7f/65dc244807ea3c00177d5347/800x.jpg
Rocket Toys ROC-009 1/6 火影忍者 綱手,正版授權,小弟都有訂。

Hawk 發表於 22-3-2024 00:53:00

THOUTHER 發表於 22-3-2024 12:05 AM
膠髮有膠髮的好處,起碼唔駛打理,同埋一般動漫角色用膠髮會比較傳神。不過單以Tifa而論,植髮的確係靚D ...

同感啦,佢俾張bar枱都唔俾多個頭,膠髮後面睇一餅咁我唔多鍾意,收1680偏貴。

Rocket toys出火影真係幾鬼似,我暫時買咗卡卡西,訂咗綱手,日向同蠍,之前想追番鼬但太貴唔捨得……唔知幾時至會出主角呢?

nela 發表於 22-3-2024 10:43:13

成2K 入 1:6 Tifa 咁我比多D入佢啦 , 係兵人網search 蒂法就找到

頁: [1] 2
查看完整版本: Final Fantasy / Square Enix 產品綜合討論