stonekeung01 發表於 9-12-2023 19:46:48

MODEROID 鐵甲萬能俠ZERO

『真マジンガーZERO vs 暗黒大将軍』より

原初にして終焉の魔神「マジンガーZERO」が
MODEROID シリーズにラインナップ!

https://x.com/gsc_mechasmile/status/1733450585536606285?s=20

stonekeung01 發表於 10-12-2023 00:16:12

https://hobby.dengeki.com/event/2171291/2/

AJ 發表於 22-12-2023 22:00:39

正 woo , 粗手 同 粗腳, 我喜歡

stonekeung01 發表於 24-1-2024 15:24:58

transformers 發表於 24-1-2024 22:43:17

7500円> $380...{:8_642:}

stonekeung01 發表於 29-1-2024 14:41:48

明日公開

熱狗OO 發表於 29-1-2024 19:57:10

transformers 發表於 24-1-2024 10:43 PM
7500円> $380...

透明件成本較高

stonekeung01 發表於 30-1-2024 11:08:16

MODEROID マジンガーZERO
組み立て式プラスチックモデル
ノンスケール
全高:約155mm(頭頂高)
原型:T-REX
制作協力:千値練、中野牌人、坂田 哲男(HRG)
発売元:グッドスマイルカンパニー
価格:7,500円(税込)
2024年9月発売予定
https://hobby.dengeki.com/news/2217796/

kyostanley 發表於 4-2-2024 18:53:39

得15.5CM, 咁咪仲細隻過SR超合金的帝皇萬能俠?

transformers 發表於 5-2-2024 11:51:01

kyostanley 發表於 4-2-2024 06:53 PM

你咁唔滿意嘅自己print一隻囉{:8_720:}

最好1/60你成功嘅預多一隻俾我{:8_665:}

kyostanley 發表於 6-2-2024 02:39:32

transformers 發表於 5-2-2024 11:51 AM
你咁唔滿意嘅自己print一隻囉

唔可以唔滿意人地個產品一定要舉腳支持? 首先我覺得佢唔夠高係因為佢即將出的GETTER飛龍都已經係16cm, zero就算唔可以整到跟卡通比例, 起碼都係getter飛龍的級數, 起碼都跟返佢16cm高或以上... 5mm以經差好遠, d模型高手改靚d模型比例都係加長d手腳2-3mm已經唔同晒, 所以5mm甚至1cm係差好遠

你連我點解咁講都未知就串人地, 你覺得咁樣駁人地好叻?

transformers 發表於 6-2-2024 22:11:40

kyostanley 發表於 6-2-2024 02:39 AM
唔可以唔滿意人地個產品一定要舉腳支持? 首先我覺得佢唔夠高係因為佢即將出的GETTER飛龍都已經係16cm, ze ...
呢間出親都係咁上下大細{:8_642:}

你唔做下功課就鳩叫{:8_651:}

th0220 發表於 7-2-2024 09:07:40

transformers 發表於 6-2-2024 10:11 PM
呢間出親都係咁上下大細

你唔做下功課就鳩叫

係啦, 呢間比平時呆大那些機械人都較矮
其他通常18CM左右, 佢得15,6左右
所以放埋一齊會矮左一截
之前3隻萬能俠放左一年都丟左了
太細隻唔討好, 所以有其他品牌選擇就唔買佢

stonekeung01 發表於 11-2-2024 18:23:00

「WF2024冬」展出

chsimon 發表於 11-2-2024 22:11:07

kyostanley 發表於 4-2-2024 06:53 PM

可能係成本問題 無計{:8_739:}
頁: [1] 2
查看完整版本: MODEROID 鐵甲萬能俠ZERO