Toysdaily 玩具日報

查看: 1737|回復: 11

[新品消息] MG限定 1/100 GUNDAM F90用 Mission Pack A型 & L型

MG 1/100 ガンダムF90用 ミッションパック Aタイプ&Lタイプ
1/100スケール組み立て式プラモデル
製品素材:PS
セット内容:Aタイプ装備一式 / Lタイプ装備一式
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:2,750円(税込)
2024年2月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/2122786/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
PBHK
MG 1/100 MISSION PACK A-TYPE & L-TYPE for GUNDAM F90 [2024年3月發送]
https://p-bandai.com/hk/item/N2690471001001

A 型手腳旁個盒係咩黎?
續航用燃料槽
依2set真係等咗好耐
下隻應該到f90 next type啦卦。。

呢兩款應該搶喇, 係當年好多死小孩的怨念之物, 但就唔係我

尤其A型, 當年各大模型舖其中鎮店聖物

Type L整多個描準鏡俾MS用我覺得好柒,真係多L餘
WonderJimmy 發表於 28-10-2023 03:01 AM
Type L整多個描準鏡俾MS用我覺得好柒,真係多L餘

喺米粒之下冇NT,瞄準大部分靠光學時想長距離狙擊加個瞄準鏡叫多餘?咪即係揸住支步槍射200米外目標用狙擊鏡係多餘?
我諗位師兄講既多餘係即使加個描準鏡 都唔洗設定成要用MS隻眼去睇先瞄準到 (太人型化),
呢個同狙擊型吉娒一樣 ..

stevechu55 發表於 30-10-2023 12:49 PM
我諗位師兄講既多餘係即使加個描準鏡 都唔洗設定成要用MS隻眼去睇先瞄準到 (太人型化),
呢個同狙擊型吉娒一 ...

我都同意好7, 不過想當年F90系係昆當時的新細路入坑 (大約80後尤其80中後出生的)

呢班當年十歲都無的死小孩係無睇過舊高甚至無睇過Z高, 純粹由BB戰士或任天堂GAME開始接觸高達

所以F90比較彩色, 及裝備以好玩為主固機設上會有多不合理或7的地方