潔白紙巾 發表於 17-9-2023 11:58:50

IMS 1/144 L.E.D. MIRAGE V3 LIGHT ARMOR VERSION

舊年自從砌完隻超地獄級1/100炮版, 就唔想再砌多隻最強幻象..
但出左144係街見到有貨隻手就自動攞起跟手比錢..
不過假組後,發覺進步左好多,分色分件沒有了1/100垢病,除左部份關節位要少修外,
就跟本輕鬆砌,只係選色比較花時間,2星期就搞掂了..

骨除了沒有前臂同1/100差不多,基本上裝甲後看不到,拍一張留個記錄..

比較驚喜係個盾沒因重量而下墜.都沒甩出黎,夠實淨..

與1/100的比較.外型基本上沒分別.

曾經睇過個日本人用銀底再上透明珍珠色幾靚, 但自己試過效果不似預期,
結果重噴用番光白上鑽石珍珠色, 但影相出黎睇不出實物個閃令令效果..
睇黎耍搞過個影相架生...
砌後感覺IMS進步很多.雖然與BANDAI有距離,已經很不錯,
(不要被BANDAI寵壞), 很期待出SR1與黃金騎士這2款個人比較喜歡.
如果出炮版V3可能又忍唔住砌多次..

熱狗OO 發表於 20-9-2023 10:38:04

高手SHOW OFF, 頂POST支持

mkmlo 發表於 20-9-2023 19:21:24

嘩.....靚到冇朋友....SUPPORT!

flash 發表於 21-9-2023 15:40:34

依家d五星模型真係比十幾年前進步咗好多。質量已經同GK差唔係好多。樓主隻1/100顯功力勁

潔白紙巾 發表於 22-9-2023 11:10:57

謝3位, 唔係高手啦, 只係砌5星要花多多D耐性...
近幾隻144新模的確進度好多,只他個隻沒砌,不過睇片分件分色都比以前好多.

higundam 發表於 22-9-2023 16:57:28

素組,可以嗎?

潔白紙巾 發表於 22-9-2023 22:48:55

higundam 發表於 22-9-2023 04:57 PM
素組,可以嗎?

呢個係我假組時影的, 原色係咁樣的,白色少少透,你可以參考下,
而有D位一定要落膠水..

higundam 發表於 23-9-2023 12:35:09

潔白紙巾 發表於 22-9-2023 10:48 PM
呢個係我假組時影的, 原色係咁樣的,白色少少透,你可以參考下,
而有D位一定要落膠水..

師兄,謝謝回覆。
幾年前大病後,噴油一定唔可以,素組望落都可以,都可以滿足吓!
頁: [1]
查看完整版本: IMS 1/144 L.E.D. MIRAGE V3 LIGHT ARMOR VERSION