eddiem249 發表於 6-8-2022 16:10:49

ChoRyuJin 發表於 6-8-2022 02:59 PM
竟然出反派角色先

因為呢2隻之後可能全部魂限

nok031059 發表於 6-8-2022 21:06:59

ChoRyuJin 發表於 6-8-2022 02:59 PM
竟然出反派角色先

變形上飛龍有先天優勢, 出呢隻無咩難度

桑契 發表於 7-8-2022 10:04:42

k_dash 發表於 6-8-2022 10:05 AM
無咩好奇怪,故事出場順序係先有飛龍出場後無耐再有凱撒大帝,再到轟龍,最後到無敵超能加爾,係無預佢連 ...

感謝{:5_469:}

worrow 發表於 7-8-2022 11:32:52

呢次我點都等到出埋凱撒大帝先會考慮入唔入...
諗起大合體後手短短個款有D睇唔落去...

唔知會唔會玩埋DOUBLE動輪劍呢?

k_dash 發表於 7-8-2022 12:38:50

worrow 發表於 7-8-2022 11:32 AM
呢次我點都等到出埋凱撒大帝先會考慮入唔入...
諗起大合體後手短短個款有D睇唔落去...

呢個係重要名場面嚟,唔會無啦,至於大合體後身體比例,我覺得呢隻唔難做得好睇,應該無問題

強襲 發表於 7-8-2022 20:54:05

k_dash 發表於 7-8-2022 12:38 PM
呢個係重要名場面嚟,唔會無啦,至於大合體後身體比例,我覺得呢隻唔難做得好睇,應該無問題 ...

咁多隻大合体,呢隻應該係最唔啱比例個隻{:5_465:}
要將凱撒大帝左右手合落超能加爾對前臂上面,一係凱撒大帝左右手變細,一係超能加爾對手變大.

k_dash 發表於 7-8-2022 21:26:52

強襲 發表於 7-8-2022 08:54 PM
咁多隻大合体,呢隻應該係最唔啱比例個隻
要將凱撒大帝左右手合落超能加爾對前臂上面,一係凱撒大 ...
之前studio halfeye已經幫笨大演示過可以點做啦(我個人覺得SHE個處理方法都幾好,單體同大合體都唔會太難睇),再唔係仲可以換件完成,我覺得點都好難衰得過太陽勇者。最講,八套勇者最唔啱比例嚟講,我相信勇者特急無可能衰得過勇者警察,特急個大合體要做得靚真係無咩難度

worrow 發表於 7-8-2022 22:23:42

k_dash 發表於 7-8-2022 09:26 PM
之前studio halfeye已經幫笨大演視過可以點做啦(我個人覺得SHE個處理方法都幾好,單體同大合體都唔會太難 ...

提起勇者警察, 佢果隻DX大合體真係好鬼肉酸!

https://aucview.aucfan.com/yahoo/p1042966757/

yoffy0112 發表於 9-8-2022 21:14:27

強襲 發表於 7-8-2022 08:54 PM
咁多隻大合体,呢隻應該係最唔啱比例個隻
要將凱撒大帝左右手合落超能加爾對前臂上面,一係凱撒大 ...

只有我寧願獨立出大合體修正比例版本嗎= =

感覺會好看多

k_dash 發表於 9-8-2022 23:52:54

yoffy0112 發表於 9-8-2022 09:14 PM
只有我寧願獨立出大合體修正比例版本嗎= =

感覺會好看多
呢個你不如等壽屋,佢哋勇者模型系列就係做呢樣,普通SMP係走變型合體,造型,可動三者平衡,玩法都唔同

stonekeung01 發表於 19-9-2022 09:20:42

PB限定 飛龍

stonekeung01 發表於 3-10-2022 13:01:11

SMP 勇者特急マイトガイン
メーカー希望小売価格: ¥2,100(税込:¥2,310)
2022年10月24日 発売
https://www.bandai.co.jp/candy/products/2022/4549660738091000.html

又登入唔到 發表於 4-10-2022 01:53:49

stonekeung01 發表於 3-10-2022 01:01 PM
SMP 勇者特急マイトガイン
メーカー希望小売価格: ¥2,100(税込:¥2,310)
2 ...

其實食玩盒和袋都好煩..一盒過好過啦...D袋又一條條,仲要是闊條麵.想重用但CUT開晒..唉..{:5_453:}

我都覺得係,你無可能買一盒返去砌不到一個機械人,所以不應分多幾盒,一個合體一盒過才好

nimiao 發表於 4-10-2022 14:40:30

食玩就係咁興法你都冇計鬼叫凈係得食玩出
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 勇者特急