熱狗OO 發表於 1-9-2023 21:17:48

無興趣, 等正常ZZ先出手吧

熱狗OO 發表於 1-9-2023 21:28:21

stonekeung01 發表於 31-8-2023 05:06 PM
港魂
METAL ROBOT SPIRITSPROTOTYPE ZZ GUNDAM
https://p-bandai.com/hk/item/N2668756001001

哇, 算吧喇, 雖然我唔會買, 但咁都過千三, 正常ZZ物千四以上!? 一比一四四咋喎

BANDAI其實在各條LINE暗中推高及測試市場可接受價

HG: 小島版GUN CANNON去到2500YEN, 已經係MG高達1.0的價錢
FM: 物即係HG的1比100, 求Q其都4500YEN以上, 比大部份MG貴
MG: 愈來愈少出, 但求其都5千YEN起跳, 失敗作Z 3.0比ZZ KA更貴

MR魂依家玩咩呀? 逐步追上METAL BUILD價錢呀?
岩岩果隻FIX地獄死神成功推上3萬YEN以上,

喂1/144要近1500蚊點頂呀? 喂真係唔係比唔起
有時我覺得玩具大部份買番黎開盒即拆玩晒咁多模式後就放埋一邊, 即係大部份撚一次
我相信我是比較好的一群, 我一定即玩的, 大把毒L買完唔玩, 咩開箱望一次件就算果D真係痴Q線;
係囉, 值唔值得下下千幾二千咁掟落去呢?

stonekeung01 發表於 21-9-2023 09:07:31

TAMASHII NATIONS STORE TOKYO
「ROBOT魂 15th Anniversary EVENT」

大丈夫 發表於 21-9-2023 09:37:46

熱狗OO 發表於 1-9-2023 09:28 PM
哇, 算吧喇, 雖然我唔會買, 但咁都過千三, 正常ZZ物千四以上!? 一比一四四咋喎

BANDAI其實在各條LINE暗 ...

依家玩具的价格可以说比通胀更厉害了,B社开的价非常进取。我依家多数看佐当买佐。毒燃他们跟女人出街食饭唱K都不止这个价钱啦,玩貝对他们来说还是值得啊!!

hong1971 發表於 21-9-2023 14:07:02

熱狗OO 發表於 1-9-2023 09:28 PM

BANDAI其實在各條LINE暗 ...

MG近年都係出主角機 大機體就因為會太高價格而唔出 因而出咗FM系列(我覺得係HG放大版) 減少骨架減低價格
如果個定價不停升高 我諗MG産品會越來越少 主力會去咗HG道

stonekeung01 發表於 23-9-2023 20:11:38

stonekeung01 發表於 27-9-2023 23:00:17

明貴美加 MS少女

熱狗OO 發表於 28-9-2023 10:31:24

hong1971 發表於 21-9-2023 02:07 PM
MG近年都係出主角機 大機體就因為會太高價格而唔出 因而出咗FM系列(我覺得係HG放大版) 減少骨架減低價格
...

今年MG好似就係得Z VER KA, 都炒車, 相信BANDAI都心灰意冷

MG應會被FM替代, 而以後MG會全部MGEX替代吧, 你看反而貴一倍的MGEX的突自睪次次再販都售罄我甚是出奇

tsang_20190721 發表於 28-9-2023 10:53:59

希望佢可以出 EX-S GUNDAM 內的渣古型機體 & ZZ GUNDAM 內的敵方機體

hong1971 發表於 28-9-2023 11:42:42

熱狗OO 發表於 28-9-2023 10:31 AM
今年MG好似就係得Z VER KA, 都炒車, 相信BANDAI都心灰意冷

MG應會被FM替代, 而以後MG會全部MGEX替代吧,...

因為價格高所以唔主力在MG(笨大都知要¥5~6千唔理想) 所以就出新系列縮細版MG(RG) 呢個MGEX都係咁做 縮細版PG 依家每次都生產少量所以咪以為好好賣囉

shinecll 發表於 29-9-2023 16:34:14

熱狗OO 發表於 28-9-2023 10:31 AM

MG應會被FM替代, 而以後MG會全部MGEX替代吧,...

砌過MG Zeta 2.0同RG Zeat
MG Z Ver.KA吸引唔到我入手
雖則話還原TV版外形
但成部MG感覺唔夠gimmick
(相返另一隻喜歡既機體Hi-nu砌晒MG, MG Ver.KA同RG
最後出既RG Hi-nu好高質)

stonekeung01 發表於 24-10-2023 14:59:16

檢討中

stonekeung01 發表於 24-10-2023 19:58:58

hong1971 發表於 25-10-2023 16:11:17

即係遲d出個FA版? 咁做乜買呢隻

熱狗OO 發表於 25-10-2023 17:38:17

hong1971 發表於 25-10-2023 04:11 PM
即係遲d出個FA版? 咁做乜買呢隻

咁舊底設定書上真係有過呢隻嘛.... 唔係新設定, 買過MS大全集都見過吧
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 2月 魂限 METAL ROBOT魂<SIDE MS> MSZ-009 PROTOTYPE ZZ GUNDAM