熱狗OO 發表於 9-6-2023 01:21:56

Vince 發表於 8-6-2023 12:43 PM
D 個好笑 大河內 中 回力鏢

好正的幽默!XD

stonekeung01 發表於 11-6-2023 20:28:02

第21話

v03aNk94GUk
https://youtu.be/v03aNk94GUk

熱狗OO 發表於 11-6-2023 23:00:04

stonekeung01 發表於 11-6-2023 08:28 PM
第21話

呸!果然有第三款主角機!

stonekeung01 發表於 18-6-2023 17:23:13

第22話

usa27gT9Ivg
https://youtu.be/usa27gT9Ivg

熱狗OO 發表於 18-6-2023 20:41:16

stonekeung01 發表於 18-6-2023 05:23 PM
第22話

好9hea的首戰, 咁多位燃到搞到咁冇feel!呸!

stonekeung01 發表於 25-6-2023 17:51:42

第23話

o1AG5TT-ano
https://youtu.be/o1AG5TT-ano

熱狗OO 發表於 25-6-2023 19:47:20

stonekeung01 發表於 25-6-2023 05:51 PM
第23話

爛尾絕對確認的了。不夠集數導致。

stonekeung01 發表於 26-6-2023 19:01:43

小說獨有配色

stonekeung01 發表於 2-7-2023 22:07:20

第24話

bHnVjwXehY4
https://youtu.be/bHnVjwXehY4

熱狗OO 發表於 2-7-2023 23:01:34

stonekeung01 發表於 2-7-2023 10:07 PM
第24話

此版人流太低, 高達迷係多, D人都在產品區講故而無視呢度, 真係辛苦師兄了

一句總結: 絕對係集數不足而導致小爛尾喇, 好多線都收唔到或收唔好, 尤其最後三集一集比一集加速得快, 最後咁炒車法(暫看YOUTUBE留言好多人唔覺炒車)有D失望的

叫一套合格既當代視像作品囉, 幫手拉咁多新人睇, 有大功既, 不負高達之名喇

WonderJimmy 發表於 3-7-2023 00:07:52

熱狗OO 發表於 2-7-2023 11:01 PM
此版人流太低, 高達迷係多, D人都在產品區講故而無視呢度, 真係辛苦師兄了

一句總結: 絕對係集數不足而 ...

贊成,當做令和開個好頭囉,我都唔想嘢嘢UC落去

熱狗OO 發表於 3-7-2023 00:15:36

WonderJimmy 發表於 3-7-2023 12:07 AM
贊成,當做令和開個好頭囉,我都唔想嘢嘢UC落去

UC唔該做THUNDER BOLT第三季先喇, 敗家仔高達反而無乜興趣雖然都會睇

非UC的話, 下次唔該唔好搵大河內了; 呢條友都係拔唔甩爛尾底

我睇佢D野唔多, 咁岩佢處理的幾套機戰類都睇晒

爛尾度水星在革命機同魯路修之間喇, 咁水星就絕對好過革命機好多既; 魯路修唔算爛尾, 但同水星一樣後段加速到小炒車囉

另想說YOASOBI的祝福絕對係最佳高達OP之一, 在未來應好長時間都難以超越的了,

而我都好肯定下次的1/1立像肯定就係風靈, 應該說跪像喇, 人氣夠+無背包腰甲易整+跪係度易整

WonderJimmy 發表於 3-7-2023 00:37:10

Thunderbolt我反而覺得應該無得再動畫化了,敗家仔都危危哋。嚟緊UC系我諗真係要去返好似Unicorn呢個規模嘅project先會有動畫化。

我係Bandai,應該唔會將寶貴嘅動畫化資源咁容易俾UC系作品,反而會用嚟開新作或玩Build系用嚟吸新客。

UC老鬼囉喎,俾幾個漫畫連載,得慳出隻Ka囉,好易湊啫~ {:5_450:}

chsimon 發表於 3-7-2023 07:24:17

WonderJimmy 發表於 3-7-2023 12:37 AM
Thunderbolt我反而覺得應該無得再動畫化了,敗家仔都危危哋。嚟緊UC系我諗真係要去返好似Unicorn呢個規模嘅 ...

Thunderbolt 佢肯出埋隻atlas MG 已經要還神 {:8_694:}而家劇情太暴走動畫化唔掂
新作固然要出 但係都要保住高達個招牌出下UC 野

chsimon 發表於 3-7-2023 07:34:36

本身冇追開水星魔女 真係咁就完左?!{:8_741:}
鐵血咁垃圾就玩足成年 水星個勢咁好都唔加碼
Bandai 真係食得屎{:8_731:}

Ps 學鬼滅之刃咁狂出翻外篇有冇得諗?{:8_628:}

頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
查看完整版本: 2022年TV新作「機動戰士高達 水星的魔女」