stonekeung01 發表於 15-9-2021 14:02:46

2022年日本福岡「實物大 ν GUNDAM」及「GUNDAM PARK 褔岡」限定

2022年日本福岡三井 Shopping Park 興建「實物大 RX-93ff ν GUNDAM」,詳情之後公開

https://www.gundam.info/news/hot-topics/01_5640.html

熱狗OO 發表於 15-9-2021 14:26:19

為左企係度格硬新設定一支多功能飛翅炮, 算吧喇.... 但我都會去睇既, 如果通關既話....

Lau 發表於 15-9-2021 14:30:33

原本個浮遊砲都無左!!

後面個枝都唔知似乜??

熱狗OO 發表於 16-9-2021 11:15:19

Lau 發表於 15-9-2021 02:30 PM
原本個浮遊砲都無左!!

後面個枝都唔知似乜??

現實連揸槍盾都造唔到企得穩, 更何況六枝飛翅炮呢?

固要原創一枝武器但又俾到多少舊飛翅炮的感覺

但這樣做真係無意思

chlycab 發表於 16-9-2021 12:52:39

第一眼睇以為係Z gundam添

Lau 發表於 16-9-2021 14:19:56

熱狗OO 發表於 16-9-2021 11:15 AM
現實連揸槍盾都造唔到企得穩, 更何況六枝飛翅炮呢?

固要原創一枝武器但又俾到多少舊飛翅炮的感覺

模型唔係做到喇咩??

而且佢今次係 "釘死" 落地下!!

點解做唔到??

唔肯做就認啦...

stonekeung01 發表於 17-9-2021 12:37:07

2022年春季,實物大高達立像新機體「RX-93ff ν 高達」將會設置在福岡啦啦寶都!

2022年春季,「實物大ν(NU)高達」立像將會是設置在Mitsui Shopping Park 福岡啦啦寶都。

這次立像採用的新機體「RX-93ff ν高達」搭載遠程浮游飛翔砲,以紅遍日本甚至全球的1988年上映電影『機動戰士高達 馬沙之反擊』中登場的「RX-93 ν高達」為基礎所設計。在『機動戰士高達』系列總監督富野由悠季監修之下,除了標有三色旗標誌之外,還預計有新的機關。

另外,同樣在Mitsui Shopping Park 福岡啦啦寶都,正在規劃可以體驗高達世界的新景點「福岡高達園區」。
此設施由BANDAI NAMCO Amusement與BANDAI SPIRITS主辦,擁有開放空間和高達要素的娛樂設施結合而成的高達複合空間,預定成為前所未有的最新高達景點。

預計日後公布更多詳情,敬請期待後續報導。

https://hk.gundam.info/news/hot-topics/01_5640.html

熱狗OO 發表於 17-9-2021 14:50:25

Lau 發表於 16-9-2021 02:19 PM
模型唔係做到喇咩??

而且佢今次係 "釘死" 落地下!!

模型做得到不得於一比一做得到喎....

你模型企得到, 好多時係夠膠質本身夠力不變型, 放大一百倍後的物質密度及可受力度完全不同

Lau 發表於 17-9-2021 15:03:46

熱狗OO 發表於 17-9-2021 02:50 PM
模型做得到不得於一比一做得到喎....

你模型企得到, 好多時係夠膠質本身夠力不變型, 放大一百倍後的物質 ...

都話左係釘死落地面!!

點解做唔到??

你又無答我...

sal 發表於 17-9-2021 15:14:19

其實會唔會係怕浮游炮打風危險?平面又薄, 打風好食風~

熱狗OO 發表於 17-9-2021 17:08:28

Lau 發表於 17-9-2021 03:03 PM
都話左係釘死落地面!!

點解做唔到??

你其實有無中五畢業的? {:5_457:}

Lau 發表於 17-9-2021 17:34:03

熱狗OO 發表於 17-9-2021 05:08 PM
你其實有無中五畢業的?
同幾多畢業有咩關係??

你又知佢城個高達係用膠做,就算佢外表係用 “膠”,咁條骨呢??

唔好話我知條骨都係用膠做,佢外邊所有甲都係裝在條骨度,right ??

咁條 “鐵” 骨伸多一條分支出黎,托住個飛翔砲唔得咩??

人地 sal 兄答我都仲有文有路!!

其實只係掛塊野響後面,我唔覺有乜難度??

你在之前 Eva 個 post 又係咁...

算我講多左...

自己又唔入戲院,又黎答 Eva 點解唔入戲院上畫,又唔知道實情,又阿滋又 draw...

喱次又係,城日九唔答八,關中五畢唔畢業咩事??

最慘係我好似發現有 "虛擬" 影響 "現實" 的情況出現...

有人問我攞中五畢業證書...

你都係差唔多時期畢業,乜果時一般學校有畢業證書架咩??

我做咁耐野,見咁多工,就算政府,一般公司都只係睇會考證書!!

是嗎??

stonekeung01 發表於 1-11-2021 14:17:42

福岡興建中嘅ν GUNDAM ?

stonekeung01 發表於 6-11-2021 14:02:18

stonekeung01 發表於 9-11-2021 16:03:28

頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 2022年日本福岡「實物大 ν GUNDAM」及「GUNDAM PARK 褔岡」限定