may20 發表於 22-2-2021 21:42:10

p bandai買唔到玩具

一出比尐炒家買哂,我都明白點解有人咁憤怒,我叫人唔好幫襯尐炒到天價嘅玩具,等尐炒家食死貨減價!

lukkamtim 發表於 23-2-2021 07:46:50

試過好多次放左入購物車都俾唔到錢

Dancougaproto 發表於 23-2-2021 09:22:07

抄價緊係要合理先會買啦,買得天價玩具的人一定完全不在乎價錢。反正抄家都係以市場反應作決定,比起怪責抄家,不如鬧Bandai開唔夠貨:angry:

mkmlo 發表於 23-2-2021 17:05:11

Dancougaproto 發表於 23-2-2021 09:22 AM
抄價緊係要合理先會買啦,買得天價玩具的人一定完全不在乎價錢。反正抄家都係以市場反應作決定,比起怪責抄 ...

同意。怕死可以比人預訂再生產,反正模具都有,就開機而已。Bandai 是完全可控制的。

我唔用炒玩具賺錢,所以體會唔到炒家,如有得罪,莫怪!

Dancougaproto 發表於 23-2-2021 19:32:42

mkmlo 發表於 23-2-2021 05:05 PM
同意。怕死可以比人預訂再生產,反正模具都有,就開機而已。Bandai 是完全可控制的。

我唔用炒玩具賺錢 ...

我都冇抄玩具,只係覺得杜絕抄家無可能。
想人人正價入手,最有效方法係加產量或改為照訂單生產
不過唔知點解Bandai好少咁樣做

roystoy 發表於 23-2-2021 21:40:03

P 笨大,已經放棄了好耐 ~~~~~ :o

yugi 發表於 24-2-2021 10:30:39

就係因為有班人繼續幫襯炒家班炒家先繼續係度搶野

may20 發表於 25-2-2021 19:24:22

我以後都唔幫襯炒家!

may20 發表於 13-3-2021 16:43:43

Dancougaproto 發表於 23-2-2021 09:22 AM
抄價緊係要合理先會買啦,買得天價玩具的人一定完全不在乎價錢。反正抄家都係以市場反應作決定,比起怪責抄 ...

Bandai出幾多貨尐炒家就食幾多,貨源歸邊,咁尐炒家咪控制個價錢。我覺得炒家有好大責任,不喜勿怪

transformer 發表於 18-7-2021 23:47:57

你見網上面缺貨冇得訂,轉頭孤仔、米青就有得訂就知點解。瑞就根本就一早就留晒貨俾店
頁: [1]
查看完整版本: p bandai買唔到玩具