ed101 發表於 12-2-2021 18:05:52

有無師兄賣出咗一件自己收藏的玩具, 之後又再買返?

賣咗一件玩具(因放著Display多時無feel 或 空間問題).
之後過了一段時間又心思思好想要返,
甚至用一個更高於賣出的價錢和次一點的質素追返同一件貨.

我已經試過多次這樣做...

我覺得自己好On9和有精神病.

有無大大可以輔導一下小弟? :(

半田健人_555 發表於 12-2-2021 23:30:38

冇嘅, 冇位想賣, 太鍾意又想買返, 好多師兄我諗都試過

Finalmoon 發表於 13-2-2021 02:09:22

未試過, 幫你唔到 :o

Lau 發表於 13-2-2021 09:25:25

有果時又唔珍惜...

都無左 ( 賣出左) 既時候先黎後悔,再入返...

塵世間最痛苦既時,莫過於此!!

為咩呢??

一直見住又見得耐,見慣左...

到無左,見慣左既無得見,又覺得唔自在...

又再入番...

真係搵黎攪!!

你咁不如一開始唔好入就唔使煩啦!!

賣左又想見,去玩具舖見啦,去朋友屋企見啦!!

Vince 發表於 13-2-2021 10:05:19

Lau 發表於 13-2-2021 09:25 AM
有果時又唔珍惜...

加埋個 hashtag .... #像極了愛情
:(

ed101 發表於 13-2-2021 11:37:23

半田健人_555 發表於 12-2-2021 11:30 PM
冇嘅, 冇位想賣, 太鍾意又想買返, 好多師兄我諗都試過

謝謝師兄回覆... 阿Q啲諗, 都係促進經濟... :)

ed101 發表於 13-2-2021 11:39:32

Lau 發表於 13-2-2021 09:25 AM
有果時又唔珍惜...

重點係.. "入得返"...:shy:

Lau 發表於 13-2-2021 12:43:50

ed101 發表於 13-2-2021 11:39 AM
重點係.. "入得返"...

唔係入唔入得返...

係有些多 Q 餘姐...

這些東西,做一兩次就算喇...

但你仲做左好多次...

有點兒那個姐...

百載真純 發表於 13-2-2021 18:49:11

ed101 發表於 13-2-2021 11:39 AM
重點係.. "入得返"...

如果能夠入得返, 樓主又唔會唔再一次因 "放著Display多時無feel 或 空間問題", 又一次放售呢?

ed101 發表於 13-2-2021 20:26:47

百載真純 發表於 13-2-2021 06:49 PM
如果能夠入得返, 樓主又唔會唔再一次因 "放著Display多時無feel 或 空間問題", 又一次放售呢?...

真純大大, 我係儲咗件貨幾年先賣出, 之後又過幾年突然痴起條根(通常係網上俾人再毒返)先再買. 如果再黎多個cycle, 應該追唔返, 算吧啦... :(

bigbigfriend 發表於 14-2-2021 12:37:44

試過,MB命運,當時原價入,點知個價係咁升放咗,之後出新版又入返

ed101 發表於 14-2-2021 18:11:12

<afrom Imgflip Meme Generator
width=150 _height=150 border=0 />

yugi 發表於 14-2-2021 19:31:39

bigbigfriend 發表於 14-2-2021 12:37 PM
試過,MB命運,當時原價入,點知個價係咁升放咗,之後出新版又入返

咁嚴格上你只係拎左原本果件去炒啫

bigbigfriend 發表於 16-2-2021 09:37:12

yugi 發表於 14-2-2021 07:31 PM
咁嚴格上你只係拎左原本果件去炒啫

一半半啦,呢隻我好鍾意的,但佢當時升得咁犀利,成倍幾兩倍,仲要有價有市,為何不放?
普通玩具和收藏品玩具的分別,就是收藏品玩具有其價值,價錢浮動可升可跌,我只是普通玩家,又不是hold大批貨去炒令其它人不能正價買到,你見我呢隻賺一倍兩倍好過癮,但背後十隻有九隻都是蝕賣。
當然大家也想有無限金錢無限空間不停去買,但現實是不可能,買買賣賣有甚麼問題?

Lau 發表於 16-2-2021 11:04:42

bigbigfriend 發表於 16-2-2021 09:37 AM
一半半啦,呢隻我好鍾意的,但佢當時升得咁犀利,成倍幾兩倍,仲要有價有市,為何不放?
普通玩具和收藏品 ...
無人話有問題喎!!

其實同人講買層樓係自住既話,樓價係升係跌都無大所謂差唔多!!

若是好鍾意既話,千金難買心頭好!!就未必會再放出去...

而買番新版,都唔算係再買同一隻吧!!
頁: [1] 2
查看完整版本: 有無師兄賣出咗一件自己收藏的玩具, 之後又再買返?