fktuen 發表於 22-1-2021 14:18:30

Thanks Vince for sharing~

Somehow I like the prototype color more, {:1_374:}

G-man 發表於 22-1-2021 14:31:04

可以三機合体嗎?

三機可以變成A(陸地形態)`B(空中形態)`C(合体形態)三個形態嗎?

若不可以的話,那只是竹谷隆之個人創作的彷古文物藝術擺設品,並不是给大家用來把玩的玩具!!!

可以pass了~

sk9091 發表於 22-1-2021 18:08:02

好正 依個樣先似返隻毁天滅地既破壞神 吉母王本身個樣都係太善良

Englishman 發表於 22-1-2021 22:49:06

唔識欣賞, 好似走火入魔..., 大河原邦男老師唔知點睇呢?

probey13 發表於 22-1-2021 23:33:18

唔知點解覺得好似,睇完仲有啲餓......

nobita16 發表於 23-1-2021 08:43:54

G-man 發表於 22-1-2021 02:31 PM
可以三機合体嗎?

三機可以變成A(陸地形態)`B(空中形態)`C(合体形態)三個形態嗎?

人地咁做有乜問題呢? 依家大把玩具都係當藝術品咁做, 如果唔鍾意可以買番合金魂版, 但唔好用自己把尺去否定人地o既創作, 仲有變唔變到形我都唔覺得你會買囉...

mpchi 發表於 23-1-2021 09:56:59

唔係喎,吉母王都識欣賞喎. :34:

ken0011 發表於 23-1-2021 20:51:35

這造型給我一種如果將來出電影版, 伊迪安就是這個樣子的感覺

G-man 發表於 24-1-2021 04:24:06

nobita16 發表於 23-1-2021 08:43 AM
人地咁做有乜問題呢? 依家大把玩具都係當藝術品咁做, 如果唔鍾意可以買番合金魂版, 但唔好用自己把尺去否 ...

若你真正要扮品味,你當然要去買真 正埃及博物館內的真正彷古藝術品,而不是這種自我創作扮真正古物的偽彷品。

不要為窒人而窒人,你記得買幾十個放在屋企内擺,扮死人古墓真係好有個人品味㗎!!!

***記得影張相比大家睇,three zero真係好需要你呢類高物品味人客嘛!

我只係一個平庸玩具迷,都係玩返一般平價合金玩具萛了吧~
這些既不懂,也高攀不起,更不會将辛苦赚來的錢冤枉花在這個XXX身上!!!

Finalmoon 發表於 24-1-2021 06:23:04

G-man 發表於 23-1-2021 02:24 PM
若你真正要扮品味,你當然要去買真 正埃及博物館內的真正彷古藝術品,而不是這種自我創作扮真正古物的偽 ...

我唔覺得 NOBITA16兄 為窿窒人而窒人, 佢講得好中肯, 只不過你喜歡既角色人地設計得唔係你心中想要既而係到歇斯底里. 到最彼開火窒人個一個係你.

都係個句啦, 一人少句啦, 唔鍾意咪唔買囉, 你唔鍾意廠商又唔會因為你唔鍾意而唔出, 你發脾氣都冇用格.

bigbigfriend 發表於 24-1-2021 07:07:34

其實一直覺得某些師兄想法奇怪,同一個角色有 license quota?只要你要求,版權方肯批自然就可出,最多情況是同一時間應相方利益,不可有相同角色、相近呎吋和風格產品同期推出,我想這個另類竹谷巨神,應不會影響其他廠商取巨神的license吧?

Vince 發表於 24-1-2021 16:58:22

updated

fallout8 發表於 24-1-2021 17:45:59

一直覺得竹谷同超級機械人放係一齊有d格格不入,如果將隻高迪安交俾永野護重新設計,可能成件事會好好多。

bigbigfriend 發表於 24-1-2021 18:04:51

fallout8 發表於 24-1-2021 05:45 PM
一直覺得竹谷同超級機械人放係一齊有d格格不入,如果將隻高迪安交俾永野護重新設計,可能成件事會好好多。 ...

預計永野護會設計成長頸、幼腰、高跟鞋,變咗GTM

Garycharm 發表於 24-1-2021 18:21:10

傳說巨神本來個設定好有型—— ——古文明毀天悅地破壞之神,不過個機械人設計真係麻麻,我細個已經唔鍾意佢。

宜家呢個版本靚唔靚、值唔值得買就見仁見智。但係都算貼近佢應有形象。
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11
查看完整版本: threezero X 竹谷隆之 傳說巨神 伊迪安 / Ideon