stonekeung01 發表於 18-7-2020 09:25:58

2021年4月 SHF《龍珠Z》菲利 第一形態 & 菲利 Pod

THOUTHER 發表於 18-7-2020 14:43:07

硬係覺得呢隻菲利第一形態係手長腳短,對手幾乎長到去膝頭哥的位置,可能係小弟睇得Dragon Stars果隻菲利第一形態太耐啦!

stonekeung01 發表於 18-7-2020 19:10:11

https://www.tamashiinations.com/event/exclusives2020/gallery/detail.php?n=05

faihim 發表於 19-7-2020 14:18:28

會唔會 出埋架嬰兒車,可以畀佢坐上去呢?

兩蚊 發表於 19-7-2020 15:21:57

faihim 發表於 19-7-2020 02:18 PM

暫時真係咩情報都未有

不過我覺得肯定會出
或者好似莊子架電單車咁,獨立出

順便出埋龍珠世界入面好多獨特嘅交通工具就正

機械人動畫迷 發表於 19-7-2020 16:45:50

冇架BB車,第一形態菲利就唔算完整嘞,必須要出。

fktuen 發表於 20-7-2020 04:17:54

shut up and take my money!!!!!

Kolzz 發表於 20-7-2020 10:48:48

9成9會, 不過應該係魂限

th0220 發表於 20-7-2020 22:00:11

BB車可能叫你買模型呢
我剛好調轉,買左模型,想買呢隻黎配返可動菲利1

交叉人 發表於 21-7-2020 21:55:54

點解好似star身型仲好睇啲?star斯路同菲利一型造得唔錯,平靚正

THOUTHER 發表於 21-7-2020 23:00:43

呢隻菲利第一形態,頭大、手長、腳短,可能真係為咗出BB車而故意設計到咁的,因為佢條尾相當阻掟,菲利一坐底條尾就已經霸咗半個Seat位,所以對腳要縮短D先夠位收納!

yugi 發表於 21-7-2020 23:08:17

咁菲利始終唔係人類手長又唔可以同普通人比, 其實模型版隻不可動已睇到佢坐落去要乜野POSE

加飛行器可能分豪華版同普通版咁出

stonekeung01 發表於 26-7-2020 09:05:16

魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1040339/

兩蚊 發表於 26-7-2020 09:47:05

「我嘅戰鬥力係53萬」

龍珠SHF 嘅造型已經係非常高水準
尤其是配角、敵角嗰啲
係可動仲有進步空間

THOUTHER 發表於 26-7-2020 13:41:18

兩蚊 發表於 26-7-2020 09:47 AM
「我嘅戰鬥力係53萬」

龍珠SHF 嘅造型已經係非常高水準

可惜仍然係出得太慢,龍珠角色何其多,但一個月都未必有一隻,仲要係咁出悟空同埋比達,又要分咁D quota 去「超」、舊龍珠果度,希望B社專心出「Z」入面D角色,否則要齊人真係有排等!
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 2021年4月 SHF《龍珠Z》菲利 第一形態 & 菲利 Pod