Dick.Po 發表於 9-2-2019 22:22:34

MEDICOS 超像可動北斗之拳系列集中情報

2019年2月10日 Wonder Festival 2019冬展覽會中展示新商品原型

THOUTHER 發表於 9-2-2019 23:59:20

好啊!N年前的山口式出唔齊南斗六聖拳,希望今次可以齊腳啦!不過第三隻竟然係積奇而唔係多奇咁就真係有點出奇了!

Vince 發表於 10-2-2019 15:45:14

Mcfarlane 發表於 10-2-2019 17:59:56

正呀!完全期待!:handshake:

kagaloo 發表於 11-2-2019 10:19:34

嘩。又一驚喜。
但未聽過MEDICOS, 剛剛才用Google看看, 很多jojo...

72吋Figure 發表於 11-2-2019 15:51:50

Storm 同Medicos 都出北斗之拳,好期待。
希望健次郎(拳四郎)個樣可以做得傳神d,因為個人覺得市面上依家啲Figure面相仲係差少少。當然健次郎由初期到後期已經完全唔同哂 {:1_374:}
同埋,搞乜鬼先出積奇呀!? 好似樓上Ching咁講,出多奇就啱數

aeroplane8340 發表於 11-2-2019 17:09:14

THOUTHER 發表於 9-2-2019 11:59 PM
好啊!N年前的山口式出唔齊南斗六聖拳,希望今次可以齊腳啦!不過第三隻竟然係積奇而唔係多奇咁就真係有點 ...

用返同一組胸件啫
扮七處傷痕嘅男人...

arfu1217 發表於 11-2-2019 23:30:08

THOUTHER 發表於 9-2-2019 11:59 PM
好啊!N年前的山口式出唔齊南斗六聖拳,希望今次可以齊腳啦!不過第三隻竟然係積奇而唔係多奇咁就真係有點 ...

同埋仲有比例,小弟係北斗之拳鐵粉,之前海洋堂出既全部都有,不過海洋堂既比例就唔係好得

bigtomm 發表於 12-2-2019 00:09:35

出積奇,唔出健次郎都試過啦!

honyan 發表於 13-2-2019 07:54:58

我覺得個樣同身型一定要跟足漫畫版先會比返一個似嘅感覺我,就咁睇幅設定圖已經感得唔係出自原硩夫手筆,所以都係唔會似得去邊。但anyway都會買

DanielDaniel 發表於 13-2-2019 17:41:59

拳四郎右手臂果塊甲我唔中意。

roundbun 發表於 17-2-2019 09:51:10

N 年前曾幻想過 medicos 會出北斗,

依家更加期待 storm 會出北斗之拳1:12

Douglas.M.Saint 發表於 19-2-2019 10:17:51

Must buy for D.M.S. as I'm a top Fist of the North Star fans.:shy:

純白騎士姬Saber 發表於 21-2-2019 07:33:33

係時候玩番轉輪科技止下咳先啦
玩爛咗都冇相干唔係點有位迎接新的呢

話時話轉輪出北斗時候超像都出JO JO
轉輪出到收皮事隔n年出再販
超像今年才發佈出消息真是太遲了
都好過冇

希望係漫畫版造型
因為動畫版差勁的人設畫唔出原哲夫神韻

擔心大個子的體型比例表現會唔會跟足尺寸造
eg:南斗五車星~不動之山
典獄長etc

THOUTHER 發表於 22-2-2019 00:39:40

純白騎士姬Saber 發表於 21-2-2019 07:33 AM
係時候玩番轉輪科技止下咳先啦
玩爛咗都冇相干唔係點有位迎接新的呢

跟足尺寸造似乎有難度,例如典獄長起碼有拳四郎1.5倍高,當年山口式都做唔到。
小弟反而驚佢又出唔到妖星尢達同埋泰山天狼拳龍牙呢類有披風的角色(漫畫版造型),因為件披風真係會阻住人偶的活動能力!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: MEDICOS 超像可動北斗之拳系列集中情報