白纸不太黑 發表於 15-7-2017 17:00:58

『忠裔堂』製品 梁山好漢 (圖已修復左)

3.75出水滸傳,呢個坑唔係一般大……大概要出幾百個人物。
https://gd2.alicdn.com/imgextra/i1/34290942/TB2fq2BvMxlpuFjy0FoXXa.lXXa_!!34290942.jpghttps://gd4.alicdn.com/imgextra/i2/34290942/TB2cimrvHRkpuFjSspmXXc.9XXa_!!34290942.jpghttps://gd2.alicdn.com/imgextra/i3/34290942/TB2XSKEvR8lpuFjy0FnXXcZyXXa_!!34290942.jpghttps://img.alicdn.com/imgextra/i3/34290942/TB29sOpXOPmJKJjy0FgXXcWpFXa_!!34290942.jpg

waynex5 發表於 15-7-2017 23:06:52

好西方的臉, 可以去搭陰屍路了

mr0088 發表於 16-7-2017 10:20:19

第一個 花和尚
第二個 九紋龍
第三個係邊位?{:2_326:}

白纸不太黑 發表於 16-7-2017 11:28:57

mr0088 發表於 16-7-2017 10:20 AM
第一個 花和尚
第二個 九紋龍
第三個係邊位?

長斧頭,應該是索超

白纸不太黑 發表於 16-7-2017 11:30:26

waynex5 發表於 15-7-2017 11:06 PM
好西方的臉, 可以去搭陰屍路了

好西方咩?感覺幾中國feel啊……

lunasdejavu 發表於 16-7-2017 15:12:29

黑旋風李魁吧 這身體好像是boss fight studio

白纸不太黑 發表於 16-7-2017 15:45:10

lunasdejavu 發表於 16-7-2017 03:12 PM
黑旋風李魁吧 這身體好像是boss fight studio

感覺像新素體,人物大隻好多。不過身材比較矮,五短三粗。

bigtomm 發表於 16-7-2017 19:05:33

108張臉, 真係要見識下 {:2_312:}

香港公司出品, 本地似乎沒開訂.

ALENTR 發表於 16-7-2017 19:29:27

lunasdejavu 發表於 16-7-2017 03:12 PM

製作方響博話無可能用BFS果種高可動同高互換性素體,本身角色鮮明嘅袍褂造型就無準備啤玩家玩互換,呢系列系SHOW塗裝(不過目前祥品面相上得實在麻麻~)同設計師對好漢們嘅個人詮釋。

純白騎士姬Saber 發表於 16-7-2017 20:37:01

有個幾似佢:x

識改既話....。。
qZ-ys3LEOF8

白纸不太黑 發表於 16-7-2017 20:58:41

ALENTR 發表於 16-7-2017 07:29 PM
製作方響博話無可能用BFS果種高可動同高互換性素體,本身角色鮮明嘅袍褂造型就無準備啤玩家玩互換,呢系 ...

唔用同樣素體,高矮肥瘦都設計,幾好,點古代人物都是要靠配件同埋服裝來襯,如果整多點唔同既素體,以後大家可以自己DIY咯……上面三張系官圖還是樣品圖不得而知,不過如果實物有這樣的塗裝都可以接受,3.75吋細左點,如果可以做6吋人仔就好玩好多

白纸不太黑 發表於 16-7-2017 21:00:57

純白騎士姬Saber 發表於 16-7-2017 08:37 PM
有個幾似佢

識改既話....。。

古人都係鬍鬚佬,各個都係凶神惡煞……強盜款{:1_214:}

白纸不太黑 發表於 16-7-2017 21:05:12

bigtomm 發表於 16-7-2017 07:05 PM
108張臉, 真係要見識下

香港公司出品, 本地似乎沒開訂.
但聽聞香港一間VR公司有代理,唔同會有相關VR遊戲?

ALENTR 發表於 17-7-2017 21:57:00

白纸不太黑 發表於 16-7-2017 08:58 PM
唔用同樣素體,高矮肥瘦都設計,幾好,點古代人物都是要靠配件同埋服裝來襯,如果整多點唔同既素體,以後 ...

就驚呢種預期目標定得非常大嘅(至少100+)擺明情懷系列出無到中段團隊就玩熱誠冷卻,成為又一死LINE……

bigtomm 發表於 18-7-2017 01:17:55

ALENTR 發表於 17-7-2017 09:57 PM
就驚呢種預期目標定得非常大嘅(至少100+)擺明情懷系列出無到中段團隊就玩熱誠冷卻,成為又一死LINE…… ...

有得賺,邊個會嫌錢腥,相反無肉食,肚子何來熱情?
頁: [1] 2
查看完整版本: 『忠裔堂』製品 梁山好漢 (圖已修復左)