stonekeung01 發表於 2-2-2017 18:15:52

MAFEX 「SPIDER-MAN (HOMECOMING Ver.)」

2017年10月発売予定
参考小売価格¥6,800(税抜)
原型製作 PERFECT-STUDIO
全高約150mm

http://www.medicomtoy.co.jp/list/12018.html

nelsonlouis 發表於 2-2-2017 19:38:46

個body好似泥膠公仔、十分唔得。
官圖人面就唔錯、看來要等實物了。
最擔心係MAFEX出名手鬆脚鬆。。。。
:help::56::unhappy::no:

Nashlam 發表於 2-2-2017 21:14:39

Peter's sculpt is nice but the joints still make me worrying.

交叉人 發表於 2-2-2017 23:55:15

唔計顏色,官圖看來唔錯喎,又同笨大直接對抗,希望可以迫出大進步來啦,咁我地就有福了

garykuga 發表於 3-2-2017 00:02:40

睇嚟日廠個個都想係美玩人物市場上搶灘咁喎!

chshting 發表於 3-2-2017 00:54:46

其實今次蜘蛛俠件衫隻色比起上兩代真係「假假地」咁,
所以M記隻公仔個戰衣感覺算捉得似。

stockholder 發表於 3-2-2017 01:15:44

個頭雕又真係幾似喎

quincy 發表於 3-2-2017 01:37:27

Mafex 既往績
加上蜘蛛俠既高難度動作
一定斷手斷腳

denniskwong 發表於 3-2-2017 11:42:52

麻麻地 like 身上 d 黑邊設計

natde 發表於 3-2-2017 12:59:42

差d有衝動想落mafex坑,但睇完依個POST知道笨大都會出,
就讓我地靜觀其變,食定花生,等兩間公司出實物再作比較,
重點笨大係要有彼得仔頭雕,冇軟腳散。

guy_spider 發表於 3-2-2017 16:54:42

第一次出個隻靚好多, 擺高難度動作都冇問題, 係蜘蛛絲 DISPLAY得耐會向下灣得好嚴重

revy 發表於 3-2-2017 21:29:57

睇相真係麻麻,無乜興趣

Andyccel 發表於 3-2-2017 23:24:04

黎隻係咪出黎令SHF可以好賣d:x

stonekeung01 發表於 19-2-2017 10:22:37

WF2017冬 展出

roundbun 發表於 21-2-2017 16:22:01

nelsonlouis 發表於 2-2-2017 07:38 PM
個body好似泥膠公仔、十分唔得。
官圖人面就唔錯、看來要等實物了。
最擔心係MAFEX出名手鬆脚鬆。 ...

Mafex 人樣要打個67折。

入了 kylo ren (貪佢有袍有 darth vader 頭盔), 實物人樣好過孩記好多,但跟官圖又差很遠 ⋯
頁: [1] 2
查看完整版本: MAFEX 「SPIDER-MAN (HOMECOMING Ver.)」