genesicgaogaiga 發表於 1-3-2017 17:30:25

・素材:ABS、PVC、PA、POM、ダイキャスト

The most worrying is the sites of die cast. If the joints still use material like DANCOUGA
DIE HARD

luciferdark 發表於 1-3-2017 17:36:45

takeshi 發表於 1-3-2017 05:18 PM
我冧遲D應該有官方變形圖ge,甘ge價位要揾人再執,吾抵

有了, 就係前面網友個兩條LINK

馬仔 發表於 1-3-2017 18:35:38

千值相信會用同一膠料做joint位,如果佢覺得有問題,出限定時就改左啦,佢調番轉頭可以話我地唔識玩。

lydiamomo0903 發表於 1-3-2017 19:14:02

說真的不愛...
找大張去復刻這種舊造型完全不適合...
全部只有頭部帥....
腳板不能外張...大腿沒線條.......
B社的從以前就覺得根本醜到爆炸,現在千值練頂多只是能看而已...

benbenben4213 發表於 1-3-2017 19:26:15

姑勿論千值練正唔正,合唔合心水,我覺得最後會益左死人笨大。

大家仲記唔記得早前出嗰本超合金魂大全?裡面有高迪安的草圖,証明笨大已有準備比較之心,如果真係黎個硬碰硬,到時就大把花生了。

taken 發表於 1-3-2017 19:47:16

玩具TV問千記借隻試版玩下先,發現問題叫千記修正先好出…… 不過千記出完隔一排就會出多隻版本。

好似超獸同帝王萬能俠……睇定D先

lydiamomo0903 發表於 1-3-2017 19:47:48

benbenben4213 發表於 1-3-2017 07:26 PM
姑勿論千值練正唔正,合唔合心水,我覺得最後會益左死人笨大。

大家仲記唔記得早前出嗰本超合金魂 ...

我反而覺得不可能
已BANDAI現在造玩具的想法
技術力不可能比千值練好

Vince 發表於 1-3-2017 20:24:47

taken 發表於 1-3-2017 07:47 PM
玩具TV問千記借隻試版玩下先,發現問題叫千記修正先好出…… 不過千記出完隔一排就會出多隻版本。

好似 ...

{:1_222:} ... 我都想呀 ~

但你要知到 ....
1. 如果係到時係玩 試版,我地好難睇到問題
2. 如果係到時係玩 大貨,又唔會有空間改變

但我可以講 ... 無論有冇得借黎玩,我自已都會買返隻,到時希望可以搵返隻 合金魂 出黎比較一下。大前提係 ... 到佢出貨果日 ... 我又未死,玩具TV 又仲有得拍 先得 ...

{:1_217:}

c.ryo 發表於 1-3-2017 20:48:52

肥腫矮 vs Polygon.....

紫月葵 發表於 1-3-2017 20:49:00

咁樣一比, B記既真係冇得輸, 千記個人形同藍色都冇乜問題, 但紅色就認真麻麻

wordsky 發表於 1-3-2017 21:03:11

千值練既野都係等現貨好
反正大把前科 有咩問題,好大機會又會出隻改良左既限定版

haha19880311 發表於 1-3-2017 21:05:33

突然間有個諗法...千記唔知出完呢套天威勇士之後, 會不會再後『單出』一隻跟足原設,
但又可以俾呢套天威勇士的阿龍、劍狼合到體的天威勇士倍功夫呢?

呢套賣2.6K, 後『單出』一隻跟原設的天威勇士倍功夫起碼賣1.5K...嘩....
咁千記就真係賺盡啦....

如果千記真係考慮後『單出』一隻跟足原設的可合體天威勇士倍功夫,
要改胸口同肩甲造過個模應該唔難...內籠又唔駛改...
我諗最麻煩係遮醜用的裙甲要點改吧......

genesicgaogaiga 發表於 1-3-2017 21:14:35

c.ryo 發表於 1-3-2017 08:48 PM
肥腫矮 vs Polygon.....

Good comment, that's why I ask which is worser

taken 發表於 1-3-2017 21:30:08

Vince 發表於 1-3-2017 08:24 PM
... 我都想呀 ~

但你要知到 ....

六月推出依家應該完成八九成,你試玩應該知道件野大約應該知道邊D位置有問題可以提出。
等佢地可以修改……未推出市場前盡量令到產品完美好過出左之後又一大推問題出現,到時就無得改……

自從超獸後我無信心即時買千記產品……

lydiamomo0903 發表於 1-3-2017 21:47:54

haha19880311 發表於 1-3-2017 09:05 PM
突然間有個諗法...千記唔知出完呢套天威勇士之後, 會不會再後『單出』一隻跟足原設,
但又可以俾呢套天威 ...

我覺得不會,
大隻斷空我到現在也只出了頭而已...{:1_209:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 千值練 天威勇士 無敵鐵甲人 (#203 updated video 介紹)