老實人 發表於 22-7-2016 08:55:00

草根雜品 發表於 22-7-2016 12:23 AM
今日出ssp見到有樂拼才知道出了國產貨, 國產磚已有相對的質素, 好多老外都有買, 不過係買廠貨, 依家佢 ...

如果大陸人質素reboot 今日開始計!超碼要廿年!

Rayman 發表於 22-7-2016 12:57:50

益炒家,我情願益老翻,冇炒就當然買正版 x 2

newnov 發表於 22-7-2016 13:26:58

有人接受到低少少質素,吹唔脹的
我就唔會買,寧願唔玩都唔想買假玩具

waihow 發表於 22-7-2016 15:59:07

益炒家.......玩具唔一定要玩,
如果第二時輸入外勞代替 "益炒家,我情願益老翻,冇炒就當然買正版" 呢D朋友又睇下點
外勞平D, 工時高D, 又勤力D, 真係請外勞好過益你地

hkhulk 發表於 23-7-2016 10:02:20

草根雜品 發表於 22-7-2016 12:23 AM
今日出ssp見到有樂拼才知道出了國產貨, 國產磚已有相對的質素, 好多老外都有買, 不過係買廠貨, 依家佢 ...

就好似當年台灣老翻軟件等產品一樣

hkhulk 發表於 23-7-2016 10:06:43

waihow 發表於 22-7-2016 03:59 PM
益炒家.......玩具唔一定要玩,
如果第二時輸入外勞代替 "益炒家,我情願益老翻,冇炒就當然買正版" 呢D朋 ...

用外勞同炒賣並論,師兄真係指鹿為馬有一手

tolete 發表於 24-7-2016 00:23:04

我對大陸假玩具完全冇興趣買

lucida6266 發表於 24-7-2016 08:03:13

tolete 發表於 24-7-2016 12:23 AM
我對大陸假玩具完全冇興趣買

冇正版我都情願唔玩,支持正版…

siuchubi 發表於 31-7-2016 06:37:44

強國果然夠強,COPY神速
http://imgsrc.baidu.com/forum/w%3D580%3B/sign=3f162b9174d98d1076d40c391104b90e/8cb1cb1349540923cc9fde139a58d109b2de49ec.jpg

我是側田 發表於 1-8-2016 18:30:27

益炒家,我情願益老翻,冇炒就當然買正版 x 3

siuchubi 發表於 3-8-2016 06:25:51

原來有大陸人向LEGO查詢過有LEPIN抄襲問題,我諗LEGO面對強國法規,都對樂拼無從入手

內有查詢相關信件 http://tieba.baidu.com/p/4667122480

siuchubi 發表於 4-8-2016 07:27:12

越玩越大,真係吹佢唔脹:unhappy:
https://gd1.alicdn.com/bao/uploaded/i1/1105926850/TB2LfrztVXXXXcCXXXXXXXXXXXX_!!1105926850.jpg

小堅 發表於 4-8-2016 10:09:29

其實LEGO邊有得炒,只要你有耐性...
唔係一出即入既話,一定可以用合理價錢入到正版既LEGO...
唔好畀藉口自己買老翻,最後受傷既點都係自己...

waihow 發表於 4-8-2016 21:28:15

小堅 發表於 4-8-2016 10:09 AM
其實LEGO邊有得炒,只要你有耐性...
唔係一出即入既話,一定可以用合理價錢入到正版既LEGO...
唔好畀藉口 ...

師兄們 算吧啦
明白道理的人, 唔駛講都會明
但因為要玩就出盡所有借口
好多野我都想要, 但過左就係過左
唔玩舊野, 咪追貼d 新出補數
遲下LEGO 比人告反轉頭攪到摺左
到時玩手指...........:o

040413393 發表於 11-8-2016 17:42:32

頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 樂高 = 乐拼 ???