ChrisLamXYZ 發表於 27-6-2016 14:09:52

I'm not the flash

http://i1158.photobucket.com/albums/p616/ChrisLamXYZ/Mobile%20Uploads/IMG_20160626_16400601.jpghttp://i1158.photobucket.com/albums/p616/ChrisLamXYZ/IMG_20160627_14102901.jpg
無人買?一陣後追又好似flash咁貴!

jeffloh 發表於 27-6-2016 14:22:23

最後都係無入, 自小孩出世之後都改為集中儲batman算, 唔買太多其他角色. 不過black canary我有買~~XD

ChrisLamXYZ 發表於 27-6-2016 14:46:25

jeffloh 發表於 27-6-2016 02:22 PM
最後都係無入, 自小孩出世之後都改為集中儲batman算, 唔買太多其他角色. 不過black canary我有買~~XD

Flash宿敵,我就必買!

反而BC無訂,買現; 遺憾同個妹一樣可動,如果大脾開多個旋轉關節就更好!AK 貓女都喺咁設計,但Canary就喺差哩D。不過今次件衫幾多detail位,開刀整關節又唔忍心><上次整過,小腿搞掂,但大腿唔多好,所以整咗一邊渣~

jeffloh 發表於 27-6-2016 14:56:11

ChrisLamXYZ 發表於 27-6-2016 02:46 PM
Flash宿敵,我就必買!

反而BC無訂,買現; 遺憾同個妹一樣可動,如果大脾開多個旋轉關節就更好!AK 貓 ...

其實我開頭都想買埋, 不過諗諗下都唔知下個season又會點, 依家先出RF好似遲o左d. 同埋佢個樣好似太"正氣"唔夠奸哈哈~~

ChrisLamXYZ 發表於 27-6-2016 15:15:07

jeffloh 發表於 27-6-2016 02:56 PM
其實我開頭都想買埋, 不過諗諗下都唔知下個season又會點, 依家先出RF好似遲o左d. 同埋佢個樣好似太"正氣" ...

睇台灣翻譯,下季會根據閃點行落去!第二季last Barry失去雙親,最後堅決要救佢阿媽; 睇卡通印象好似有Thomas Wayne, 但TV好似難接洽到~唔知點搞,第二季到中期先知Zoom喺Jay。劇情遠比綠箭同未來雜牌軍好!:DD

edmondphk 發表於 28-6-2016 09:23:20

ching唔講多兩句review點說服人買:p
我就覺得有d頭大身細

mfleo2010 發表於 28-6-2016 09:31:21

不愧為FLASH的死對頭,跑得快,看不清。:he:

多謝分享。{:1_208:}

ChrisLamXYZ 發表於 28-6-2016 10:08:12

edmondphk 發表於 28-6-2016 09:23 AM
ching唔講多兩句review點說服人買
我就覺得有d頭大身細

DCC唔洗說服人:p因為唔多貨!

算還原TV, 喺FLASH本身瘦面,對比起來就反差大!而且Shawn擁有殘忍的換面技術,頭形會隨著變:DD

手型加配件,新貨賣魚半; 加上TV系列少廠出可動figure。

ChrisLamXYZ 發表於 28-6-2016 10:29:52

mfleo2010 發表於 28-6-2016 09:31 AM
不愧為FLASH的死對頭,跑得快,看不清。

多謝分享。

Thanks!

所以殺人於無形:DD

FLASH最正可以穿越唔同領域的時間線,死去消失的角色; 從另一時空或過去改變了而再出現!當初覺得Flash TV只識跑,對手又唔多的一套悶劇,但宜家算喺DC較驚喜的TV劇; 對比其他幾套好。

jeffloh 發表於 28-6-2016 11:36:00

ChrisLamXYZ 發表於 27-6-2016 03:15 PM
睇台灣翻譯,下季會根據閃點行落去!第二季last Barry失去雙親,最後堅決要救佢阿媽; 睇卡通印象好似有Th ...

Season 3第一集就係叫Flashpoint. 不過好明顯唔會跟足漫畫了 (因為唔會有batman)
我自己估一開始barry發現自己無o左super power, 世界又唔同晒 (但唔會出現"末日"), 可能iris 已經同eddie一齊都唔定 (因為barry媽無事, 佢唔需要搬去同joe住, 咁iris自細就唔會同佢fd)

另外Dr Wells應該係"真"的Dr wells而唔係RF扮. 咁按道理個accelerator就無咁快研究成功. 即係2014年唔會出現爆炸而令barry變成flash 等等.

我估計barry知道後果之後會同dr wells講佢發生的事, dr wells半信半疑之下去幫佢(即好似漫畫中batman的角色), 至少要做個accelerator令barry有返speed force 先, 因為無speed force的flash應該唔會有人睇哈哈~~XD

ChrisLamXYZ 發表於 28-6-2016 13:50:10

jeffloh 發表於 28-6-2016 11:36 AM
Season 3第一集就係叫Flashpoint. 不過好明顯唔會跟足漫畫了 (因為唔會有batman)
我自己估一開始barry發 ...

如果TV同MOVIE銜接到,效果會更好更豐富!Marvel agents做到,DC分開版權變得無哂關係咁! 宜家只好用唔同EARTH去補救。

jeffloh 發表於 28-6-2016 14:22:24

ChrisLamXYZ 發表於 28-6-2016 01:50 PM
如果TV同MOVIE銜接到,效果會更好更豐富!Marvel agents做到,DC分開版權變得無哂關係咁! 宜家只好用唔 ...

我又唔介意TV同movie不同, 因為要相同只會少了"創意", 某d故事又唔可以講等等. 另外我marvel電影都唔係套套睇, 就係因為佢講來講去都同一世界觀, 未睇cap3已經知佢地2019年打邊個奸角. 一套悶之後整個系列都唔想追落去.

其實batman漫畫都有好多唔同的"獨立"故事, 唔係所有故事都發生在同一世界, 但我同時睇漫畫同電影都唔會因為咁而有負面影響.

KingwaiKing 發表於 28-6-2016 14:56:33

師兄想問下mattel果隻d質素又如何呢?

ChrisLamXYZ 發表於 28-6-2016 15:18:09

jeffloh 發表於 28-6-2016 02:22 PM
我又唔介意TV同movie不同, 因為要相同只會少了"創意", 某d故事又唔可以講等等. 另外我marvel電影都唔係套 ...

但普通觀眾就會覺得亂,尤其唔熟悉個世界觀; 如果電視同電影都睇就產生問題!好似Flash用另一個演員做,到時電影flash的佔內容的一部分,地位愈重!就會更多人攞兩者作對比,除非有人講解兩個flash有分別; 不能混為一談:p

女超人下季會出現超人,到時唔知是好是壞?!

ChrisLamXYZ 發表於 28-6-2016 15:24:22

KingwaiKing 發表於 28-6-2016 02:56 PM
師兄想問下mattel果隻d質素又如何呢?

無買,但尺寸唔同; mattel矮DCC 0.5~1寸到。

估計可動同BVS 超人差不多,手臂關節就似DCC, 哩個亦喺DCC其中一個缺點。單關節頂住頂住!
頁: [1] 2
查看完整版本: I'm not the flash