Garycharm 發表於 20-6-2016 00:34:43

以為英雄個個英俊瀟灑只係你班升斗市民o既想法---Captain America 集合

上次同大家睇完 Hulk ,今日就睇下隊長啦。
由細到大,我都唔算特別鍾意呢個飛鐵餅o既傻佬,
玩具方面,o係一眾角色之中隊長亦比較冇咁有特色。

不過唔覺唔覺...尤其因為食 set ,原來都收o左好多隻...

SHF

...呢排大家討論o左好多喇,
的確,如果剩睇相,就係SHF 比較佔優。
不過,根本就唔同玩法,
ML、MS 俾我o既輕鬆、充實感,亦係 SHF 之所無。
我自己就ML 、 SHF 都鍾意。

Marvel Universe 3.75

我的美玩收藏係自3.75 開始,下面呢隻 MU ,真係靚過好多 6" o家~~

Marvel Select

近年的MS 配件多、外形靚,
我個人覺得好玩過 ML 。

Marvel Legends

看美玩,最精彩的當然是 Marvel Legends。
現在我們有很多隻「靚仔隊長」,不過,早幾年可沒有那麼多選擇。
尤其 Movie 1上映前後,那兩隻隊長根本是災難!

於是大家都找舊品,最受歡迎的是 Face off series~~

Face off

舊 Legends

Movie

第一隻真係樣衰到........

二戰隊長.....其實幾有特色~~

經歷以上兩隻之後,隊長開始回勇,一隻靚過一隻,不過大都稍嫌瘦削~~

我最鍾意 movie 2 呢隻^^

其他 ML ...

羅蟒版!!!!

Avenger 集合亂入亂影!!!

今日睇住咁多,希望大家鍾意。

winter00 發表於 20-6-2016 01:49:46

靚相,正分享∼
ML, MS 美廠出既肌肉感重好多,更以多個不同時代造型同配件取勝
日廠出既由於都以真人電影為基礎,反而以人物角色身型比例及關節可動性方面較為著重
認同師兄講既,玩具就係要「好玩」
就算係同一個角色,咩廠出,幾時出,都會有佢既優劣,無需刻意比較分享下討論下絕對係好事,但要出言中傷,惡意審判既就免喇...

hellobaby 發表於 20-6-2016 02:11:38

師兄真係影得好靚,超正:74:

SHF CA 同 MAFEX BATMAN張相,兩隻我都有,原本我覺得MAFEX隻BATMAN頭雕已經算幾正,但睇你張相一併之下原來麻麻,原來依然好玩具公仔樣....

賞金獵人 發表於 20-6-2016 08:12:17

以前爆肌既隊長好正!

多謝分享.

edmondphk 發表於 20-6-2016 09:08:56

FACEOFF 神物, 可一不可再:handshake:

andrelyh 發表於 20-6-2016 10:43:52

多謝分享! {:1_377:}

Gundam6j 發表於 20-6-2016 12:50:41

每個隊長都有不同嘅神緒. :)

Nashlam 發表於 20-6-2016 21:22:17

It seems that MS/ML is more powerful. SHF looks like Asian people.

ilove12inch 發表於 22-6-2016 00:18:39

師兄真係美漫達人!上次Hulk珍藏已驚人,今次隻CA又係多到今人O咀!

謝謝分享靚圖靚收藏!

tolete 發表於 22-6-2016 13:26:11

謝謝師兄分享貼圖!{:1_377:}
頁: [1]
查看完整版本: 以為英雄個個英俊瀟灑只係你班升斗市民o既想法---Captain America 集合