純白騎士姬Saber 發表於 26-3-2016 19:49:03

手藝都係逼出來

如果買個新都要面對斷頭問題
到不如放膽攪攪佢
趁住BvS熱潮

好希望同隻6吋BvS S man打下
好在買得早
BvS出果隻盒裝Batman太頹了
e+有賣BvS figure中得佢一地都係。。

多謝大家支持哇:$

yy23455699 發表於 27-3-2016 23:45:25

threeeye914 發表於 24-3-2016 12:34 PM
我相錯人...話支雙星ABS膠水可以加緊返D關節, 點知沾溶膠...玩多陣斷埋個頭...頂.....
見有人用一支叫"泡 ...

其實AA膠(Superglue)就應該Okay, 我果隻企左係個櫃咁耐都無問題

yy23455699 發表於 27-3-2016 23:48:01

純白騎士姬Saber 發表於 26-3-2016 07:49 PM
手藝都係逼出來

呢隻Mafex Batman係超級惡夢, 我同之前好多師兄都中曬伏 (我的斷手關節)

z2lky434pt 發表於 29-3-2016 00:56:58

我買日版 除左關節有少少鬆 和中同腳板以外 冇斷過 吾之係吾係關日同行版既事

yy23455699 發表於 29-3-2016 02:55:40

z2lky434pt 發表於 29-3-2016 12:56 AM
我買日版 除左關節有少少鬆 和中同腳板以外 冇斷過 吾之係吾係關日同行版既事

我就係日版既失敗例子....

純白騎士姬Saber 發表於 30-3-2016 20:46:19

我爛e隻係日版。。。:sad:

wilson3a10 發表於 30-3-2016 22:11:52

日版同行版質量會有分別?

Lawrence1978 發表於 26-8-2016 16:10:20

edmondphk 發表於 23-3-2016 09:41 AM
我果隻又係斷呢粒dick, 真係超易爛
我見個頭可以直插入頸, 所以由佢算

some said use warm water to soften the neck joint , its really works since i bought one have the problem and i fix it with use of warm water and smoothen it after 30 sec ^^
頁: 1 [2]
查看完整版本: my mafex batman ver.2.0......