hellobaby 發表於 14-4-2015 14:38:07

請問SHF Avengers -Age of Ultron 價錢問題

請問SHF Avengers -Age of Ultron 正常訂價嘅價錢其實幾錢?

我見有人話 $33X 訂到THOR CA , $5XX 訂到HULK真唔真?因我見一扭要 $41X 訂THOR CA, $6XX 訂HULK

謝大家

schiwong 發表於 14-4-2015 14:53:33

之前賊船一開訂係這個價。

hellobaby 發表於 14-4-2015 16:33:46

schiwong 發表於 14-4-2015 02:53 PM
之前賊船一開訂係這個價。

啊,即係正價應該係33X 5XX

咁我唔訂住了,原來係炒價

謝謝

龍星丸 發表於 14-4-2015 20:15:11

其實樓主可以去笨大網頁睇睇正式日元售價做參考
未必唔係最平就是炒價的。。。

gumng 發表於 15-4-2015 01:20:40

千萬不要去一扭訂,上年年中開始所有玩具訂價越來越貴。
今次遲開訂仲要貴過其他地方,以後都唔考慮。

seatang 發表於 15-4-2015 04:07:02

gumng 發表於 15-4-2015 01:20 AM
千萬不要去一扭訂,上年年中開始所有玩具訂價越來越貴。
今次遲開訂仲要貴過其他地方,以後都唔考慮。
呢啲係咪叫"躺著也中槍"?

cccccto 發表於 15-4-2015 07:25:38

龍星丸 發表於 14-4-2015 08:15 PM
其實樓主可以去笨大網頁睇睇正式日元售價做參考
未必唔係最平就是炒價的。。。

但跟MARK 42個價對比明顯高咗好多! 不用33X , 如孤仔開38X,就合理! 但孤仔開41X差不多MARK 42開跑炒時個價! 而且在孤仔訂41X都不知係唔係可第一時間拿到貨!!到時可能又話你們訂D貨是瑞記行日貨,要等3 星期!!!! 有先例的在MARK 42派貨時發生過!

cccccto 發表於 15-4-2015 07:30:38

其實孤仔不只復仇者個訂價進取,孤仔開LUKE SKYWALKER個訂價更進取要46X!!!!

gumng 發表於 15-4-2015 08:48:46

cccccto 發表於 15-4-2015 07:30 AM
其實孤仔不只復仇者個訂價進取,孤仔開LUKE SKYWALKER個訂價更進取要46X!!!!
仲有sr, mafax,shf, 全部訂價比正式開賣價貴,以前訂平過現貨,依家日元跌都仲要賣貴過人,等現貨分分鐘可以平過一扭訂價。

谷口nozomi 發表於 15-4-2015 17:42:16

gumng 發表於 15-4-2015 08:48 AM
仲有sr, mafax,shf, 全部訂價比正式開賣價貴,以前訂平過現貨,依家日元跌都仲要賣貴過人,等現貨分分鐘 ...
唔止一扭,信鵝米青,六月訂貨價都好進取,點解會咁嘅?可能訂價唔係跟yen價計算,係同恆指掛鉤:75:

仲有mark 42 一扭話已全線full booking! 好快呀!好犀利呀!{:2_312:}

2621 發表於 15-4-2015 18:51:30

gumng 發表於 15-4-2015 08:48 AM
仲有sr, mafax,shf, 全部訂價比正式開賣價貴,以前訂平過現貨,依家日元跌都仲要賣貴過人,等現貨分分鐘 ...

點解一扭(luke)個訂價會貴咁多?

龍星丸 發表於 15-4-2015 19:08:03

唔係最平未必就係炒價

1. 以SHF Mk45正式售價為日圓約6000,匯率0.065至0.070左右
折港幣390至420元。
2. 有師兄話訂價為420元左右,是之前Mk42現貨開售價。即係該預訂價同以往類似商品開售價看齊。以Mk42來說,開售後有升過,有跌過。開售價未必係最平,但咁睇都唔似係所謂炒價。謝謝師兄佐證我的觀點。
3. 正常來說,商品新推出時是比賣剩同再販時貴。訂價唔會同再販價看齊先唔算炒價呱。
4. 我覺得Mk45訂價420元是比較貴,不過我唔覺得算是所謂的炒價。我在日網訂了加埋運費個價我覺得唔錯。如果再有多少少野一齊運抵番運費仲好。如:Luke Skywalker SHF。
5. 「你訂乜乜版未到」似係海盜台詞多啲。

其實我真係只係想講唔係最平未必一定係炒價。
睇睇有日網仲可以訂Mk45,我覺得唔係趁電影熱鬧的話睇定先可能有回落空間。要趕時髦就當然要付出了。

之前在日網訂了Mk43。18日出。除非EMS運來,應該冇得帶埋去睇戲咁有型了。

cccccto 發表於 15-4-2015 19:40:42

新消息!蒸粉開咗行貨訂!基本平孤一個麥記餐!HULK平兩個

谷口nozomi 發表於 15-4-2015 21:50:38

谷口nozomi 發表於 15-4-2015 05:42 PM
唔止一扭,信鵝米青,六月訂貨價都好進取,點解會咁嘅?可能訂價唔係跟yen價計算,係同恆指掛鉤 ...
打錯字,mark 45先真:(

BILLYMK3 發表於 16-4-2015 00:31:28

剛剛先去樂天訂
4970 YEN
訂3隻才14910 YEN 加 1500 YEN 郵寄
EMS運來才1000 再多幾草
計下才 359 左右 (早知訂一箱計返運仲可以計平--$339)

頁: [1] 2
查看完整版本: 請問SHF Avengers -Age of Ultron 價錢問題