TF-121密斯姆 發表於 13-4-2015 11:33:43

荃灣萬亞係咪執笠?

今日放假出荃灣,想去行吓,發現關閘,且有橫額話光榮結業,請問係咪已經執咗?唔該!

sniperxp 發表於 20-4-2015 14:39:40

近年萬亞D價都已經over左, 不過想講唔係哩樣

萬亞...真係由細行到大, 廿幾年啦, 去親荃灣就點都會入去朝拜下個模型櫃
有時D hot item出面比人掃晒時我都會去萬亞博下, 有時都ok

萬亞附近D舖已經轉晒做食肆十年都有, 萬亞係在附近其中一間堅持到咁耐的舖頭
可以堅持到今日唔係易事

萬亞都摺埋, 荃灣已經冇晒稱得上「玩具舖」的舖頭 (紅貓果D已經唔係果種味道)

另外, 萬亞有個睇舖面的妹妹仔都做左近十年啦, 希望佢有好路數

花少爺 發表於 14-4-2015 16:10:56

由細幫襯到大,見證個老闆越老越臭串,串過西咁,仲幫襯佢真係同錢作對:70:

redfish 發表於 13-4-2015 11:36:58

星期日有開, 其實星期六閘上已有貼住休息一天

TF-121密斯姆 發表於 13-4-2015 11:51:36

紅魚兄好勁!

咩都知!

多謝回應。
(BTY,張嘢睇怕畀人撕走咗!)

TF-121密斯姆 發表於 13-4-2015 11:54:26

另外,謝版主協助移帖往合適區塊。

redfish 發表於 13-4-2015 12:01:21

TF-121密斯姆 發表於 13-4-2015 11:51 AM
紅魚兄好勁!

咩都知!

星期六去吉野家食早餐時見到, 下午就唔知了

殺人貴 發表於 13-4-2015 19:31:37

依間野貴到死,見到都唔想買

RX78GP03 發表於 13-4-2015 20:01:51

復活節假時經過做緊結業清貨減價
但減咗都比外面貴

wingjapan123 發表於 13-4-2015 20:22:50

哈哈!我朋友往荃灣都有話被我知!等我駕車去到!發現。。。。得啖笑!老變貴過出面!超合金魂!都係貴。。。。都可以支持一下咪當買個金盤給佢。。。哈哈哈

toylover 發表於 13-4-2015 20:29:55

間鋪唔知係佢自己定係租?
舊年已經話裝修清貨, 講咗成年都未裝

如果係租, 可能業主大幅加租, 所以都係唔裝修兼租唔起執笠
如果係自己鋪, 放租的回報應該好過佢賣玩具, 執都好正常, 唔洗做淨收租好過咁困身啦

司馬易 發表於 13-4-2015 21:17:55

親耳聽老闆同個客講做到6月

都想買件嘢留念嘅:61:

1 HG電鍍版 高渣、力奇戴亞斯、泰坦斯MK-2、重有一隻唔記得係咩,4合1套裝

2 透明電鍍版MG大魔

3 可動戰士渣古 黑三連星版

事旦揀一樣{:1_233:}

transformer 發表於 13-4-2015 22:27:29

裝修清貨都講咗好耐,得過講字。D嘢特價完都仲貴過人。

lok302007 發表於 13-4-2015 23:53:05

樓上話佢d嘢貴(某d玩具真係離地價),但係佢有可以維持咁多年。另外上面話可能係自己鋪,機會唔大。反而我估附近開左一田同吉之島,同佢生意有影响。

gulliverchow 發表於 14-4-2015 02:47:51

間舖係周老闆自己, 聽聞有人開廿萬月租同佢地租~!

AK30 發表於 14-4-2015 15:49:14

唉!我呢d荃灣友又小一間老店行,平時冇野買都可以入去貢下麻.........
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 荃灣萬亞係咪執笠?