avengers2012 發表於 25-2-2015 18:58:45

brian_ctw 發表於 25-2-2015 02:43 PM
隊長 同 IRONMAN 必入
THOR 同 HULK 面相好似差少少但都會入齊一隊!HULK 個面好似有個大X咁
希望定價唔 ...

睇上圖thor個樣好似好返小小,点都好過figma。
Hulk就真係唔得不過都會入哂。
孩佬等執笠la。

killerkat 發表於 25-2-2015 21:19:01

Assassin 發表於 25-2-2015 05:24 PM
同意。論樣論身形都係hasbro勝,shf只係贏上色,qc同關節,不過日本牌子追隨者唔會同意
拍埋一齊日廠完勝

ro仔 發表於 25-2-2015 23:13:11

淨睇圖,覺得SHF細緻d,可動性應該都唔會有咩問題,之前都覺得美玩既avenger比較粗糙,hottoy又玩唔起,今次總算可以買得落手.

waynex5 發表於 26-2-2015 10:01:07

肯定要收一套了....

brian_ctw 發表於 26-2-2015 10:04:00

avengers2012 發表於 25-2-2015 06:58 PM
睇上圖thor個樣好似好返小小,点都好過figma。
Hulk就真係唔得不過都會入哂。
孩佬等執笠la。

SHF thor 好唔好過 figma 就真係出左先知!
SHF出人樣都唔係出得太好

孩佬價錢係SHF既一半,對像係4歲以上小童邊會執笠

神打魔帝 發表於 26-2-2015 10:06:54

brian_ctw 發表於 26-2-2015 10:04 AM

認同,真係唔好唔記得孩記價錢只係日廠一半:DD
頭雕黎講孩記個形係好掂,只係塗裝唔得

枸杞子 發表於 28-2-2015 10:21:57

brian_ctw 發表於 26-2-2015 10:04 AM

說到這個真的不得不說

SHF出人物角色有個很大的缺點

他肉色會有些地方用原膠色,又些地方用塗裝

變成會出現兩截色的情況

雖然官圖看我自己覺得算OK,但要不是魂限的話還是等看看實物

由其是雷神露肉度比較高的,反而隊長跟HULK應該問題不大

另頭雕其實真的是孩佬最好的,只是塗裝他是最差的......

Assassin 發表於 28-2-2015 14:42:44

枸杞子 發表於 28-2-2015 10:21 AM
說到這個真的不得不說

SHF出人物角色有個很大的缺點

shf品牌效應太勁, 好多人無視hasbro, 如果用同樣上色標準一定係hasbro頭雕贏

roundbun 發表於 28-2-2015 14:57:00

Assassin 發表於 28-2-2015 02:42 PM
shf品牌效應太勁, 好多人無視hasbro, 如果用同樣上色標準一定係hasbro頭雕贏

Hasbro 嘅black series 上色會否好一點?

嘉豬 發表於 28-2-2015 14:59:14

Assassin 發表於 28-2-2015 02:42 PM

SHF動畫人樣都唔係得,真人樣都唔覺係用雕來做,似印多D如唔計相似度,純用細緻和上色當然日廠好,但論正常價位和原汁原味,美廠有佢既優點,可惜好多人冇理。

dasw123 發表於 28-2-2015 15:23:53

killerkat 發表於 25-2-2015 09:19 PM
拍埋一齊日廠完勝

你吾好拍埋HOTTOYS 度:ar:

天涯孤客 發表於 28-2-2015 15:29:38

roundbun 發表於 28-2-2015 02:57 PM
Hasbro 嘅black series 上色會否好一點?

個人覺得Black Series都係差少少,以EP3 Obi Wan為例,頭雕其實幾似,但係堂眉就……

killerkat 發表於 28-2-2015 18:34:35

品牌效應==? 就講ironman你唔係話日廠得個名啊==    同美廠比 美廠完全比下去囉

killerkat 發表於 28-2-2015 18:35:44

dasw123 發表於 28-2-2015 03:23 PM
你吾好拍埋HOTTOYS 度

Hottoys有出1/12咩 0.0??

嘉豬 發表於 28-2-2015 20:08:21

killerkat 發表於 28-2-2015 06:34 PM
品牌效應==? 就講ironman你唔係話日廠得個名啊==    同美廠比 美廠完全比下去囉
請問SHF IRONMAN有TONY頭的嗎?
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: S.H.Figuarts Avengers -Age of Ultron- (1月魂限 鷹眼)