jamcat 發表於 29-1-2015 19:15:49

Mega Bloks Call of Duty 積木喺香港邊度搵到?

如題, 小弟同友人最近開始想玩Mega Bloks Call of Duty 積木, 但搵唔到有鋪頭賣~
希望有師兄可以指點迷津, 教教路喺香港邊度買到?
(上網查過, 如果同外國訂購郵費十分驚人...)
謝謝!

KingwaiKing 發表於 1-2-2015 03:55:59

KingwaiKing 發表於 1-2-2015 03:58:59

KingwaiKing 發表於 1-2-2015 04:04:13

係咪有喪屍公仔果d 係就吉之島 uny見過

luce 發表於 1-2-2015 08:34:52

in's 有一間格仔shop(只一格)有

L-U 發表於 1-2-2015 11:52:09

師兄識貨呀~
識得玩梗係要玩埋MEGABLOCK啦~同LEGO好唔同, 係另一種感覺
尤其COD同HALO, 非常COLLECTOR向
尤其是新版既MINI-FIGURE, 基本上己經接近3.75既水平, 可玩性好高

因為唔得閒影, 只得D 手機相....
有機會都想影返D 相寫個推坑文......

講返買, 香港係好難買到
除了樓上提到的途徑, 我主要係靠淘寶
雖然都明白係少眾野, 但真係好希望有人引入
等大家多D 選擇

jamcat 發表於 1-2-2015 14:24:15

果然好毒! 堆Call of Duty我中晒~
但上淘寶買都係好貴, 請問師兄艘氣墊船約咩價入手?
可PM小弟價和哪位商號可靠嗎?

jamcat 發表於 1-2-2015 14:26:15

想問多句, mega bloks積木嘅用料係似LEGO嘅硬膠還是軟膠?

L-U 發表於 1-2-2015 15:13:38

我幫襯開呢間
http://sacred.taobao.com/shop/view_shop.htm?spm=a1z09.2.9.345.TaGvv7&user_number_id=1660789484&v=1

但價錢真係比較貴.....始於香港水貨行貨都無, 好難做到LEGO 咁8算9算
搵到10算已經好難得

架大船係美國購入~ 200USD (足足有2盒TRUMBLER咁厚)
淘寶賣緊1700人仔, 運費要預返咁上下因為重到爆

MB同LEGO質料差唔多, 但形成色好多時都混左色增加層次
效果好唔好就見仁見志, 但砌起黎都幾甘(膠色太相似), 又無分NUMBER入袋
有說明書都幫助不大, 架船係我近年砌過最難砌既一盒, 好似砌砌圖

FITTING都OK, 介乎正版LEGO同老返LEGO之間

建議買一盒中價位的FEEL下個感覺先
以下兩盒我都覺得係上佳之選

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-3911322359.31.EE8YuH&id=36477033721

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-3911322359.26.UwramO&id=40193065249

jamcat 發表於 1-2-2015 20:24:22

多謝回覆,我仲諗住香港冇同好玩添,唔該晒!

jamcat 發表於 1-2-2015 20:26:10

wlhactl 發表於 3-2-2015 17:53:25

荃灣荃豐隔離個商場有, 好似叫荃錦, 間鋪係地下恵康隔離
頁: [1]
查看完整版本: Mega Bloks Call of Duty 積木喺香港邊度搵到?