zero-lam 發表於 16-11-2014 02:55:49

如何用最低成本 bid/買日本野,

本來諗注自己bid, 再用代運.
但發現好難過數, 因為日本好多地方都唔接收海外信用卡
申請日本信用又不太容易

係咪淨係得返代bid 可行?
又有邊間代bid 可靠+平?

ping_ho 發表於 16-11-2014 03:33:01

你可以試試去旺角信和,樓上寫子樓有代bid公司,朋友搵過佢地bid,服務幾好,但價錢要睇下你買個樣貨貴唔貴,同埋運費

GundamZeta 發表於 16-11-2014 10:13:48

arm arm 搵代bid 左隻全新metal build destiny....
買斷價 26800 - yen... 貨品價錢俾amazon (32000 yen), 樂天 (33000 yen), ebay 等平好多....

但因為小弟係海外... 大部份hk 代bid 都唔寄海外.... 所以我用 fromjapan.co.jp
手續 - 200 yen
paypal - 1548 yen
銀行 - 172 yen
其他 - 200 yen
運費 - 3600

total 32520 yen....

埋單都平過 amazon+運費, 樂天+運費 or ebay + 運費

上面total 服務費(除郵費) 2120 yen - 係貨價既 7.9%.... 俾大部份出面既代bid 平.... 出面大部份既total 服務費都要 10-15%

你要自己用時間做research 邊間最平....

godgundam 發表於 16-11-2014 11:06:35

師兄搵邊間代bid

yugi 發表於 16-11-2014 11:09:51

平之餘仲要搵間可以盡快幫你代bid或代購的店, 試過有間落左單一整日都未處理結果對方一日後加左價:*

改咩名好? 發表於 16-11-2014 13:36:30

有搵開1間BID開日本YAHOO 信和13樓 仲可以自己開AC BID完

搵佢地通知賣家個D野 可以自己睇住個價錢

但唔係BID開玩具 BID開D野都係好輕 所以唔太清楚玩具運費會貴幾多

zero-lam 發表於 16-11-2014 22:56:26

改咩名好? 發表於 16-11-2014 01:36 PM
有搵開1間BID開日本YAHOO 信和13樓 仲可以自己開AC BID完

搵佢地通知賣家個D野 可以自己睇住個價錢

係咪要親自去門市搞?

number0014 發表於 16-11-2014 23:19:57

想自己BID的可以試下HOYOYO的

zero-lam 發表於 17-11-2014 00:39:22

GundamZeta 發表於 16-11-2014 10:13 AM
arm arm 搵代bid 左隻全新metal build destiny....
買斷價 26800 - yen... 貨品價錢俾amazon (32000 yen) ...

其實我都做左D 功課

wildism
bestjbid
fromjapan
vvcity
jpshop
buyippee
jpgogo
hoyoyo

(因為未夠lv 貼唔到link, 只好用keyword ...............:time:)

以上都係一D 代購/代bid/代運 既網 (順便比你地幫下眼:handshake:)

我遲D 會開發下強國有無D 日本代購/代bid 既網:$

GundamZeta 發表於 17-11-2014 05:43:20

zero-lam 發表於 17-11-2014 12:39 AM
其實我都做左D 功課

wildism

VVCITY 係高登D COMMENTS麻麻

GundamZeta 發表於 17-11-2014 05:59:26

你仲要留意埋匯率。。而家日元0.066。。。但有D SITE仲用緊0.077。。果到都雙差好大。。你要自己計數

yugi 發表於 17-11-2014 09:46:29

GundamZeta 發表於 17-11-2014 05:43 AM
VVCITY 係高登D COMMENTS麻麻

日本唔知, 但我用佢淘寶代購幾好, 不過最近海關玩野click左d野係倉所以局住用其他

GundamZeta 發表於 17-11-2014 10:02:23

yugi 發表於 17-11-2014 09:46 AM
日本唔知, 但我用佢淘寶代購幾好, 不過最近海關玩野click左d野係倉所以局住用其他

客服好差。
我件野26800YEN ,佢要我DOWN PAYMENT 29000YEN。但又冇解釋個差額係乜。
係網頁ACCOUNT問 - 冇回覆
係FACEBOOK問 - 一個禮拜後先問我咩事
打SKYPE冇人聽

最後我決定唔用佢

godgundam 發表於 17-11-2014 10:26:50

GundamZeta 發表於 17-11-2014 10:02 AM
客服好差。
我件野26800YEN ,佢要我DOWN PAYMENT 29000YEN。但又冇解釋個差額係乜。
係網頁ACCOUNT問...

師兄用緊邊間????????

GundamZeta 發表於 17-11-2014 10:31:54

godgundam 發表於 17-11-2014 10:26 AM
師兄用緊邊間????????

fromjapan.co.jp
頁: [1] 2
查看完整版本: 如何用最低成本 bid/買日本野,