wayinc 發表於 25-12-2013 00:50:23

2013 HT最佳人偶大家會揀邊隻?

記得舊年好似有分上下半年最佳,今年竟然無人開哩個topic…?

小弟由joker 2.0開始入坑,玩o左一年多少少已經入o左8隻HT加幾隻自組

今年1/6 o黎講dx 13絕對係注目之作,兩款頭雕都非常神似,擺脫dx 10慈祥殺手形象
年尾殺出兩隻man of steel打大尖爬頭派貨,兩隻都好高水準,頭雕、服飾同地台都有驚喜

最後要我揀…2013我會揀1/4 qs001 batman!
苦等一年幾,絕對無令人失望,出o左咁多次batman終於有一隻接近完美!
拍埋隻dx 12即刻好似大人同小朋友既分別!

唔知大家又點揀呢?

mikepanda97 發表於 25-12-2013 11:32:06

Superman Men of steel身型、戰衣直頭劇照一樣,超大隻加6舊腹肌,霸氣盡露;頭雕雖未夠似真人但神韻十足。新地台更加無得輸!

anakin360 發表於 25-12-2013 12:48:04

1/4 batman 的確不錯,因為dx12對可動眼有縮膠問題,變左大眼仔.同一種物料縮細比例一樣嘅情況下,1/4啲膠大左厚左,縮膠就會比較不明顯.所以比例會比1/6準確.
1/4batman背上嘅斗逄嘅布料都覺得好貼服,亦比1/6做得好.

如果有1/4joker就好,因為dx11件紫色大嬲覺得好腫脹,可能係啲布料跟不上1/6嘅比例.除左件嬲之後套西就十分好睇.
仲有唔知係唔係因為vip gift問題,可以帶上面具而令到個髪型好扁平.都係bank robber 個髪型最好睇.

總結1/4figure普及嘅話我會轉玩,起碼啲衫易造左而又好睇左,最重要無咁'公仔'.
1/4機械人無布料的話就無物意思了,因為1/6都做得好好睇睇.

超港人 發表於 26-12-2013 12:55:59

hawker 發表於 26-12-2013 14:49:10

今年我投資左幾隻到年尾派貨都係上佳之作,非常開心
但要真係揀—隻
我係揀DX13
主要係未出前—直被人看衰
所以出左泥果種驚喜很難形容

anakin360 發表於 26-12-2013 16:21:55

今年我投資左幾隻到年尾派貨都係上佳之作,非常開心
但要真係揀—隻
我係揀DX13
主要係未出前—直被人看衰 ...
hawker 發表於 26-12-2013 02:49 PM http://toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif
事出必有因,點解13會被人看衰好簡單
http://holland.pk/1mY9
點解對眼會大左咪就係因為縮膠囉,上眼簾向上縮,下眼簾向下縮,最後咪變左大眼仔
如果你會問點13會無呢個問題,我只會答你
http://media.tumblr.com/c350277b47b65e7177503e3af339997a/tumblr_inline_miko1shZ7d1qz4rgp.png
:p

wing1123 發表於 26-12-2013 16:38:05

1/4T骨,dx13:71:....呢兩隻係2013擁有必選!

starsaber888 發表於 29-12-2013 00:23:05

DX13 and 1/4Batman

Bat 發表於 29-12-2013 00:53:20

1:4 batman & mark vii

天馬流星拳 發表於 1-1-2014 11:39:37

Mark VII & Man of Steel :71::71:

EDMONDLUN 發表於 1-1-2014 16:47:19

1:4 batman
Hulk
Dx11 joker

rakuten 發表於 1-1-2014 21:40:47

Dx 13 is the best !

gekigoke 發表於 2-1-2014 17:00:11

Dx13   T800 BD version

wolf_predator 發表於 2-1-2014 17:18:22

DX13....因為小弟都係剛入
今次真係不入後悔{:1_203:}
頁: [1]
查看完整版本: 2013 HT最佳人偶大家會揀邊隻?