黃金獅子座 發表於 15-12-2013 18:17:13

對EB的1:6小龍再一次失望。

其實終告一下EB老細Bill,你如果永遠諗住一個頭雕玩晒,永遠選擇一D冇配件、冇乜衫、簡單易造嘅版權產品嚟做,而又開天殺價咁搶錢法,就會好似今次咁,頭一衰就一點價值都冇。尤其依家老翻技術有番咁上下,佐敦頭都已經有你哋九成質素,仲要比你哋出得好,因為冇咁易花同掉漆,D油實淨過你!D波衫又出得好過你,鞋就唔駛多講啦!就好似呢隻小龍為例,相信D無良老翻已經幫襯你買咗嗰一盒,覆緊模,上緊色,好快會喺鷄旺一樓有得賣!你嘅Body、功夫衫褲鞋跟本通街都有,毫無難度可言,既然係咁,咁我又駚乜千七銀買你隻唔似嘅小龍呢?講真,我買EB D嘢都唔少,從N年前嘅霍元甲、24嘅黑人總統、星戰四天行者、龍珠電影真人版、石堅.麥狄文.捷古華拉素體、MlB系列、疤面煞星系列、風云電影版絕無神父子、精武英雄、劉心悠、佐敦白45、高比1.0、這個殺手不太冷、1:4就係小丑、T800正常加戰損。而最愛嘅Rambo同李小龍就接受唔到兩隻對手都好肉酸,買唔落手。所以我真係唔係針對EB,今次一心諗住终於可入手,無奈⋯真係強差人意!我情願你用你部3Dpinter將1:4隻小龍頭縮細1:6嚟賣好過,唔好攪到宜家咁一文不值!:die:
睇見1:4鉄甲威龍有咁多配件後,以Bill哥的開價慣性,價格一定超進取,所以不用等出貨,自動放棄!睇怕EB對我嚟講已玩唔起,算把啦!!:sad:

買買買 發表於 15-12-2013 19:04:51

我已經無視EB, 除左頭雕之外,其他嘢都無進步到。
考活本身都锺意玩具,所以係有心改進。**就系生意人,
昆到d大佬人買,自己d產品都未攪好,一味淨係識炫富。

how_1001 發表於 15-12-2013 19:33:40

其實終告一下EB老細Bill,你如果永遠諗住一個頭雕玩晒,永遠選擇一D冇配件、冇乜衫、簡單易造嘅版權產 ...
黃金獅子座 發表於 15-12-2013 06:17 PM http://www.toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif

大大说得好,eb的一年的产品真的一只手都算得完,推出这么少产品真的很难想像如何养活一斑员工。还有,这么少产品,qc方面还不能做好,真的不想抱着大货随时会有问题的心情来买贵公司的东西,而且价钱也不便宜。

shawn. 發表於 15-12-2013 20:03:17

回復 1# 黃金獅子座

同意觀點~我本身對依只小龍 好期待 等左甘耐 結果系一次失望 有個好睇葛盒 裡面卻唔系好玩葛野 心淡 我林EB有排都唔會再搞小龍
另外說一點 依次應該系EB第一次開明話3D打印出頭雕 以前都系人手雕,以前雕開個師傅只是監製。一出個陣 我都好奇怪 點會雕功差過以前 一睇說明 明瞭~~

shawn. 發表於 15-12-2013 20:06:00

回復 2# 買買買
HT講真 就系 點衰都有個譜~至於生意上 兩位都差無多啦 一雞幾十味~
另外講講 其實玩開FIGURE葛 內地人士都唔系無眼睇葛 出得差 一樣照鬧 尤其EB 以前系內地論壇簡直叫黑名單

marine0791 發表於 15-12-2013 20:09:32

垃圾貨品一件!頭雕唔可以話唔似,因為根本係一個唔識既人!

slimkakit 發表於 15-12-2013 20:21:49

:38:估唔到仲有人對EB 有期望?見到個老細咁好大喜功就想嘔

kimlam 發表於 15-12-2013 20:29:49

今次隻小龍真係抵鬧!!
其實推出之前, 俾自己D 員工望下, D 員工都識得分似 OR 唔似掛!?
咁都推出?? 真係唔明...
其實EB 都有好產品, 好似1/4 JOKER, T800 BD, 這個殺手不太冷, 呢3隻都係非常正!!
JORDAN 都OK 正, 但同一個頭, 換下球衣又收你2千, 就好不知所謂囉!!

darknight 發表於 15-12-2013 21:01:27

回復 6# marine0791

小龍好似踩釘然後大叫~~~~~ / 踩屎然後大叫.......... {:1_236:}

E神 發表於 15-12-2013 21:52:04

開口頭好有漫畫FEEL.........

合口頭,,,,就唔知似邊個,,,,,,,,,,

HT 隻插水笑面龍都好過佢,,,,,,

nautical 發表於 15-12-2013 23:08:54

有同感!唯有留返D$同好失望!{:1_204:}

Kopchevboris 發表於 16-12-2013 00:22:50

EB D 野真係好似過山車

sorsor 發表於 16-12-2013 00:52:04

佢老闆作風一點也不謙卑,再睇下個價錢就覺得想嘔了, 成屋都12寸,就是EB的買不落手

GUNGUN 發表於 16-12-2013 02:31:21

今次隻小龍真係抵鬧!!
其實推出之前, 俾自己D 員工望下, D 員工都識得分似 OR 唔似掛!?
咁都推出?? 真係唔 ...
kimlam 發表於 15-12-2013 08:29 PM http://www.toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif

咁老實,想唔撈咩~~~

ResidentEric 發表於 16-12-2013 06:02:58

最衰是EB擁有1/4和1/6 license, 所以其他廠沒有機會{:3_140:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 對EB的1:6小龍再一次失望。