三角朱 發表於 21-4-2007 01:34:20

後記:

我成日諗點解自護軍單眼佬(還有黑色三連星也是)都可以做機師???

SARU 發表於 21-4-2007 02:03:59

資料係唔係從遊戲攻略中找來的呢?

roger528 發表於 21-4-2007 03:07:23

原文章由 三角朱 於 21-4-2007 01:34 AM 發表
後記:

我成日諗點解自護軍單眼佬(還有黑色三連星也是)都可以做機師???

可能因為戰績輝煌, 所以就算有傷都可以繼續做機師~

g66 發表於 21-4-2007 03:40:40

舊化的好,貼紙會起泡的話就要用貼紙軟化劑!

Gundam@EFSF 發表於 21-4-2007 08:22:59

WoooW!!!!
The Gegloog is using 水洗?
& I love the GM Cannon (I am at EFSF ma), u still keep the MSV model!!!

黑色三連敗 發表於 21-4-2007 09:17:52

好~~~~:shiny:

米霍克 發表於 21-4-2007 14:24:59

Thanks!!

K66 發表於 21-4-2007 15:18:45

其實勇士根本不適合打陸戰.

K66 發表於 21-4-2007 15:26:27

原文章由 三角朱 於 21-4-2007 01:34 發表
後記:

睇0083,單手都可以駕駛MA添!最緊要型!
雷比爾都講過:"自護無可用之兵"
Side 3根本唔夠人打仗,細路都要入伍,單眼佬冇得去賣涼茶,一樣要去打仗!!

WalkerMachine 發表於 21-4-2007 22:56:46

点睇都唔似1/144咁細,好正
小弟都有用Gundam Marker但冇Max大大嘅效果lor!多謝指教:)

MAX 發表於 22-4-2007 00:59:51

原文章由 K66 於 21-4-2007 03:18 PM 發表
其實勇士根本不適合打陸戰.

願聽其詳~~:):)

原文章由 WalkerMachine 於 21-4-2007 10:56 PM 發表

小弟都有用Gundam Marker但冇Max大大嘅效果lor

補充返....腳上的啡色(鐵銹/泥污)係用weathering color set 的H-341 乾掃...
不是REAL TOUCH MARKER效果..:shy:

Endless 發表於 22-4-2007 01:17:59

樓主兄的勇士舊化很有聯邦對自護既feel

唔...我都只係個上好色噴啞油再用雙星油滲線既人...=.= 睇完我都唔明點做...

是用個d迷彩粉上的嗎

weathering color set是一支一支高達marker筆嗎?

熊仔爸爸 發表於 22-4-2007 08:45:44

唔錯唔錯 :love:
努力加油 :shiny:

Douglas.M.Saint 發表於 22-4-2007 13:05:16

原文章由 Endless 於 22-4-2007 01:17 AM 發表
樓主兄的勇士舊化很有聯邦對自護既feel

唔...我都只係個上好色噴啞油再用雙星油滲線既人...=.= 睇完我都唔明點做...

是用個d迷彩粉上的嗎

weathering color set是一支一支高達marker筆嗎?

Weathering colour set is a paint series issued by Gunze. (1 whole set have 3 or 6 colours?)Not Gundam Marker.Use brush 乾掃 will have this effect.:)

Please advise if I,m wrong.:shy:

ZEONIC 發表於 22-4-2007 16:09:26

Thanks for sharing!
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: ●自護軍點將錄(一) 荒野之迅雷 MS-14G