百龍天舞 發表於 30-7-2013 23:28:14

大家一人一句給HT排隊的建議

1 網上抽籤表面好。但係執行的公正性好重要。

而家原來只要抽中一隻都可以即場加訂其他款的做法,好有問題!

要抽籤應該係因為貨品供不應求,即供一千件貨,卻有一萬人爭, 咁就抽啦。

既然係咁,抽完之後,會場版QUOTO應該用晒啦。因為會有9千人出局。

咁點解會有剩餘額比抽其他款的人再加訂?
(而家係只要抽中,款款都可以即場訂)

咁算唔算違反商品說明條例?有冇海關玩HT?

請高手解答中間的邏輯問題。

2 根據以往經驗,最多人係星期五、六和日。而星期一和二是相對少好多人的。(單以HT以言)
大家可看上年的POSThttp://toysdaily.com/discuz/thread-205338-1-1.html

何解最多人時不用抽籤,。反而少人時才用?

本來有部份玩家可以像上年咁, 在少人的星期二才訂, 現在抽不中,就冇機會了。

強烈建議HT出年,調轉,星期五、六、日用抽籤。

星期一和二用排隊。

dreamtoys 發表於 30-7-2013 23:46:06

最好所有日子都抽,早1至2星期供報,等有時間請假安排時間。
另外有願望就係網上訂,一間公司要進步,可以慳人手,利潤會更多。

東方無敵 發表於 30-7-2013 23:48:56

一剎那嘅光輝{:2_295:}

kkkso04010 發表於 30-7-2013 23:48:59

我原本都好像上年咁打算星期一入多次場唔使點排去訂貨,現在抽又抽唔到,其他人抽中一隻就可以訂4款,好唔公平!

百龍天舞 發表於 31-7-2013 00:00:26

有用嗎?
調轉咁咪一樣又會有人抽唔中而迫晒最尾兩日排餐死
要做就所有日子都要抽。
jackal3890 發表於 30-7-2013 11:52 PM http://toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif

其實上年的經驗,星期二已經唔駛排。
偏偏喺唔駛排的時候至要抽。
這是和炒家夾定的嗎?

audiokids 發表於 31-7-2013 00:04:08

抽籤是有問題的, 點解今次我抽唔中? 因為我只抽一次, 後來我發現其他人搵哂身邊唔玩 figure 既朋友來抽. 大佬, 咁真正玩家有幾多會中? 果 d 唔玩figure 既人, 一個授權, 就可以叫其他人去訂. 真正玩家既我, 如果只係一人去抽, 抽中機會有幾大?

12728915 發表於 31-7-2013 00:19:49

其實抽係沒所謂,最慘係太突然,之前都唔係,比佢玩死

qiy 發表於 31-7-2013 00:21:43

我覺得最大問題係,上年係無限訂的。
只要你肯排就訂到,但係今年突然轉玩限量。
肯排都冇,仲要排籌嗰陣勁混亂。先突然轉玩抽籤囉!
如果佢下年一開波已經係抽籤的話,一定好好多!{:1_204:}

akiaki 發表於 31-7-2013 00:24:34

其實今次安排抽籤相信是臨時決定,係有D麻煩,由其是特然請假果下煩。
好彩我公司近Lunch時間去,最後當然無時間食飯&遅到左少少。
不過都係因為排隊黨太昌狂,至引至HT臨時改制。
反而HT唔好攪D會場限定果類會好D,好像上年M7咁會場訂送Gift,會展過後在門巿加$100有Gift咪幾好,點都叫人人有份。

chankb 發表於 31-7-2013 00:25:27

原本打算最後兩天請假等少人d才去排, 現在怱然轉抽籤, 又抽唔中, 企左係度, 明年咪谷曬d人去排首日....

不如明年唔好再玩排隊啦...排隊入場後又再排隊比錢, 文明的搞網上訂購加付款服務吧.

kkkso04010 發表於 31-7-2013 00:29:43

回復 7# audiokids

me2 {:1_229:}...............

可變戰士 發表於 31-7-2013 00:30:37

唔咪填咗訂邊隻就訂邊隻咩? {:2_303:}

利申:我填咗33同tony. {:2_314:}

katokit 發表於 31-7-2013 01:04:58

其實我覺得唔HT自己改抽籤!!!係大會要求佢咁做!!因為佢條龍影響其他單位!!!HT原知幾想條龍有咁長得咁長!!又可以上赧

niknay 發表於 31-7-2013 01:24:22

今年咩都無訂了
我覺得買HT野真係好辛苦
一有人炒就變晒質
我只係想買個玩具玩下把了 宣家搞到辛苦過排隊買樓
搞網上訂購把原始人HT   唔好再玩玩家了

hunteralex 發表於 31-7-2013 01:51:31

HT不知所謂,之前訂愛國者、mark42的經驗後,已改變vip訂先,其他上網訂,現在動慢反而還原之前訂貨安排,還要是在動慢時才有的bonus part,不混亂才怪,早經年即場訂動慢3寶應該已經知道有抄家、排隊黨在的。現在HT還要在動慢即場訂限量版,根本已經是之前的翻版。HT不知所謂,不會進步,大腦生草。
頁: [1] 2
查看完整版本: 大家一人一句給HT排隊的建議