wongcary 發表於 21-7-2013 23:45:50

今星期網台RagaZIne.hk 節目漫筆經心 (第十七集) 嘉賓:Hottoys -Howard,Joseph

今個星期網台RagaZIne.hk 節目:漫筆經心 2 (第十七集) 嘉賓:Hottoys -Howard,Joseph ,

有講
1)今年點解會出天下隻風雲
2)出1:4 為左吾想比其它對手取得電影版權
3)美國電影公司,早年有少少睇吾起香港公司同表明吾信hottoys出到架1比6蝙蝠車

billsimba 發表於 22-7-2013 00:10:42

2)出1:4 為左吾想比其它對手取得電影版權{:1_214:}

Kinson007 發表於 22-7-2013 00:35:35

出1:4係好正常嘅商業決定,好似李超人賣PK一樣!!!!!!!!!!!不過wb電影嗰group嘅人,連自己公司嘅人都睇唔起架啦!!!!!!!!!!!!

edward_leung 發表於 22-7-2013 01:21:34

聽完反而想訂番隻 Ironman ~

小志強 發表於 22-7-2013 01:54:12

聽完可以講出貨係遙遙無期, 因為HOWARD都係話"你地有玩開, 都知有排等", 仲好開心添.

Trent800 發表於 22-7-2013 02:04:43

我就情願等,
然後收到件靚figure.:35:

neo.L 發表於 22-7-2013 02:47:48

聽完可以講出貨係遙遙無期, 因為HOWARD都係話"你地有玩開, 都知有排等", 仲好開心添.
小志強 發表於 22-7-2013 01:54 AM http://toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif

事實,玩開就知要等,只要件貨靚仔就得.......

但等還等,最好比我知等幾耐好D,出貨日永遠同預計出貨日有D距離......

eb1815 發表於 22-7-2013 13:50:23

佢地講有樣都嘢都幾認同, 以 ironman 既質素, 就算冇頭雕, 賣千幾蚊真係唔算貴.

Toys_fan 發表於 22-7-2013 13:58:02

Howard: 我地唔喜歡好似其他玩具公司咁不斷強調隻FIGURE加入左0的咩新技術同面對既困難, 而係要玩家自己去欣賞......好似話緊某人喎~~

BigOil 發表於 22-7-2013 14:14:42

咁ironman同好多都真係造得好好ge, 老實講!只係某d 頭雕......真係....頭雕始終唔係一回事,好多仲未造到好似!如果CEO覺得自己造頭雕已係高手....就...原來HT就係得咁多!幾失望吓!其實我對HT有負面感覺,某程度都係門巿班人冇當我係客,我換咁就當我係賊或(雕)民!講真,我買個包,佢哋笑容服務好過果班人!(我只係有感而發,不是成機話果班人)

ilovetoys 發表於 22-7-2013 14:20:56

算啦,咪又係說話遊戲之ma

haha_muse 發表於 22-7-2013 15:26:07

唔係幫HT講好話
其實有返咁上下年資嘅大大都知道
以前有質素嘅FIGURE起碼要幾千
仲要未必買到,屬於小眾玩意
而家HT可以用咁嘅價錢令FIGURE普及化
可以話係玩家之福

eb1815 發表於 22-7-2013 15:39:54

其實我玩都係一年年資左右, 共買左十幾隻, 發覺玩 hottoys 最大問題不是錢, 而是搵地方擺, 我又唔想好似其他師兄咁將大量 figure 堆晒係一個櫃 (即係放係後面個d 只是見到個頭), 毫無美感可言 ~

qiy 發表於 22-7-2013 16:01:20

回復 12# haha_muse

師兄所講嘅絕對係事實,佢真係造就咗成個figure界。
令figure變得普及,同令到figure嘅質素提升!
希望佢可以保持進步啦!

伏特加 發表於 22-7-2013 16:11:47

侯活話做隻figure真係要一年,機械人除時唔止
佢話上色部份浪費好多時間做,過程途中會丟好多件
頁: [1] 2
查看完整版本: 今星期網台RagaZIne.hk 節目漫筆經心 (第十七集) 嘉賓:Hottoys -Howard,Joseph