teemo 發表於 14-4-2013 14:36:45

baby 仔,你十日都無一日假,係你公司有問題,唔係人地公司有問題
咁ht cut 訂洗唔洗打俾你先,等於你知你搭幾點機,你遲到,唔通等到你先飛咩,你自己miss左,無得話人嫁!明唔明

fcs206 發表於 14-4-2013 17:19:07

估唔到連表態讚成呢個topic, 講出一d方便大家往後訂野既建議, 都比人批評
念真d, 跟本冇需要討論這topic, 因為除左HT, 相信冇一個人訂佢野既人會反對公佈截訂日期
只能說HT既product太厲害了, 厲害到令你既支持者迷失, 盲目咁去維護你

不會在這題目再發言了

teemo 發表於 14-4-2013 18:53:34

你嗰啲唔係叫意見,你係話放假去訂,人地cut左,你就覺得有問題,點解唔俾你訂!
講真,打尖又話人地9,排隊又話炒仔玩晒,洗唔洗ht一開訂就sd張單俾你,話幫你訂左,你放心啦,你一定有得玩,派左俾你先!開左十日訂你都訂唔到,仲話人地玩你!

good886 發表於 15-4-2013 10:26:40

我作為一個消費者, 我都想ht為我能有以下安排:

1) 增長訂貨時間, 最好出貨前一日先截訂
2) 增長每天服務時間, 因為好多人上班時間不同, 如果ht能夠24小時營業, 多好呢
3) 我住新界區的, ht門市在九龍, 不太方便, 最好多點消售地方, 多幾間分店, 如果能在郵局, 7仔, ok, 老麥都訂到, 就最好了.
4) 太多外籍人士, 公公娑娑訂貨, 如要訂購ht產品, 必須要身為香港人, 年齡只能由16-55歲, 咁就減少大量炒家
5) 就算截訂, 都隨時突然又開訂, 訂完又截, 截完又開咁
6) 每人只限訂一隻, 如發現有人混水摸魚, 變身訂兩次, ht必須將該人事拍照, 貼在店外, 表揚一世.

以上條件, 針對真正玩家而假設, 歡迎大家掟出好提意, 人人可買到ht的產品, 最好是超級vip價啦, 因為我很多嗜好, hifi窮三世, 影音累全家, 玩具要排隊. 好慘呢.

dvddvdhk 發表於 16-4-2013 15:59:31

我又試下講下自己買玩具既心態 , 以愛國者為例 , 我都訂吾到 , 之前多人吾敢去 , 之後自己無時間 , 到有時間既時候已經截左訂 , 但我吾會怨人 , 亦吾會後追 , 買吾到呢隻咪買第二隻羅 , 日後大把玩具會出 , 玩少一隻又吾會少忽肉 , 訂吾到咪當幫自己嚴選 , 始終都係玩具黎 , 又使乜咁上心呢 ? 我成日講 , 玩具應該帶比人樂趣 , 玩得咁鬼勞氣 , 又要傷神諗咁多野 , 不如花多d心思關懷下身邊人仲好過啦 , 說話直接 , 不喜隨便插 :57:

good886 發表於 16-4-2013 18:29:42

我又試下講下自己買玩具既心態 , 以愛國者為例 , 我都訂吾到 , 之前多人吾敢去 , 之後自己無時間 , 到有時間 ...
dvddvdhk 發表於 16-4-2013 03:59 PM http://toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif

ching給您一個讚 {:1_220:}

其實買/訂唔到, 好閒事, 但太多人過唔到自己的心理, 埋怨店舖安排不足, 埋怨他們沒有好好為每一個真正玩家設想......... 其實, 做唔到您生意, 舌低的是ht, 應該嘈的是他們, 大家的錢還在自己荷包, 心情應該輕鬆才是.
炒家呢, 沒人買他們的貨, 自然就會流失, 到時怨的是他們, 玩家仍是一身輕鬆.
一生人很多東西都買不到, 靚車, 靚樓, 靚錶, 靚鑽, 靚hifi, 靚相機..................... 如果樣樣都傷神, 那樂趣就變成負累.

玩具初哥哥 發表於 18-4-2013 19:18:08

總括來講,公佈與否也有好壞,好的是讓忙碌的玩家安排時間,而壞的是少左好多人幫佢排隊造勢!!!

百龍天舞 發表於 23-4-2013 01:22:28

我作為一個消費者, 我都想ht為我能有以下安排:
1) 增長訂貨時間, 最好出貨前一日先截訂
2) 增長每天服務時間, 因為好多人上班時間不同, 如果ht能夠24小時營業, 多好呢
3) 我住新界區的, ht門市在九龍, 不太方便, 最好多點消售地方, 多幾間分店, 如果能在郵局, 7仔, ok, 老麥都訂到, 就最好了.
4) 太多外籍人士, 公公娑娑訂貨, 如要訂購ht產品, 必須要身為香港人, 年齡只能由16-55歲, 咁就減少大量炒家
5) 就算截訂, 都隨時突然又開訂, 訂完又截, 截完又開咁
6) 每人只限訂一隻, 如發現有人混水摸魚, 變身訂兩次, ht必須將該人事拍照, 貼在店外, 表揚一世
good886 發表於 15-4-2013 10:26 AM http://toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif

老實,
第1點, 以前HT裝修前,真係出大貨前一日都有得落訂架。果陣你入間鋪,老闆娘仲會叫你做VIP添。
第2點,唔駛7仔,網上24小時咪得囉。
第3點,用得上網,咁邊區都冇分別喇。
第4點,只要網訂期夠長唔駛迫,咁就冇必要了。
第5點,難D,因為HT鍾意用2.0呢招。
第6點,呢招好明顯係抄譚仔米線,你唔俾錢就貼你相,兄台係咪試過?

anowyc 發表於 24-4-2013 15:17:52

唔使一定要講明邊日截,只要講聲快將截訂就得,爭在HT有無心做啫

trashbean 發表於 30-4-2013 01:21:44

我今日都遇到問題,小弟我唔會日日追玩具新聞,只係睇完套戲想買隻tony stark armor testing set,去到先發現有好多人排隊買新推的war machine mk2同red snapper,因為之後要開工,黎緊幾日又行唔開,所以我問職員幾時截,佢就話唔知,manager仲話呢個世界無人知架,真係吹脹。仲要寸我話呢款出左好耐,又話我做咩唔打電話問左先黎!其實我唔係HT fans,係同事介話我知有呢set野賣,我下午有打去問仲有無得訂,佢話有我先去,我鬼知有咁多人咩。就算我問都唔會問係咪有好多人排隊喇。

我諗我之後唔會買HT玩具,真係貼$買難受,講到尾我只係想買件自己鍾意嘅玩具玩下姐,真係唔係好明…
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: HT應該公布截訂日期